Home Risc de avalanşă de gradul trei în Masivul Bucegi

Risc de avalanşă de gradul trei în Masivul Bucegi

2 min read
0
0
304

Salvamontiştii din Buşteni avertizează că în Masivul Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, există riscde avalanşă, cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la altitudini de peste 1.800 de metri, pe văile din Masivul Bucegi există riscde producere a unor avalanşe, risc cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci.

În aceste condiţii, salvatorii montani le recomandă turiştilor să nu urce pemunte, întrucât se expun pericolului de a fi surprinşi de zăpada care s-ar putea disloca.

În această perioadă a anului traseele montane rămân închise.

În staţiunea Sinaia, se mai poate schia pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la peste 2.000 de metri în Masivul Bucegi.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, celelalte pârtii care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii au devenit impracticabile întrucât mare parte din stratul de zăpadă s-a topit.

Pârtia Kalinderu din staţiunea prahoveană Buşteni este de asemenea deschisă turiştilor, pe această pârtie stratul de zăpadă fiind menţinut cu ajutorul tunurilor care produc zăpadă artificială.

SURSA: http://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…