Home Stiri Recomandate Cele mai reprezentative imagini din Sinaia, incluse intr-un album creat pentru promovarea statiunii

Cele mai reprezentative imagini din Sinaia, incluse intr-un album creat pentru promovarea statiunii

4 min read
0
0
598

La Sinaia a avut loc, miercuri seara, lansarea oficială a albumului de fotografii Sinaia 365 realizat de Centrul Cultural „Carmen Sylva”, în parteneriat cu primăria localității, proiectul având ca scop o mai bună promovare a patrimoniului şi a culturii locale.

sinaia 365

VEZI AICI (http://album.sinaia365.ro/sinaia365) ALBUMUL COMPLET !!!

Evenimentul s-a desfășurat la sediul centrului amintit, în prezența reprezentanților autorității locale și ai instituțiilor de cultură. Prin intermediul celor 365 de fotografii din stațiunea prahoveană, surprinse de-a lungul a doi ani, în toate anotimpurile, cititorilor li se dezvăluie farmecul vieţii culturale și al celei cotidiene din oraş. Albumul cuprinde, printre altele, imagini ale celor mai cunoscute monumente: Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Mănăstirea Sinaia, Casa Memorială George Enescu, ale unor vile de la începutul secolului al XX-lea, dar și imagini de pe crestele Munților Bucegi, de pe străzile orașului Sinaia, din Parcul Dimitrie Ghica, de la Telegondolă, de la releul de pe Vârful Coștila, fotografii surprinse la cele mai importante evenimente din viața comunității.

Mesajul cheie al proiectului este “Sinaia în 365 de ipostaze”, prin intermediul albumului autoritățile intenționând să transmită faptul că, dincolo de patrimoniul imaterial și natural al zonei, Sinaia este un muzeu de arhitectură, de secol XIX şi XX, în aer liber.

Fotografiile sunt realizate de Maria Floricică, la fel și textele (în limba română și limba engleză), inserate în album, iar de partea grafică s-a ocupat Daniel Tudor. Fotografiile amintite pot fi admirate încă de miercuri și pe website-ul : www.sinaia365 și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/sinaia365. Pe site există și un chestionar pe care cititorii îl pot completa pentru a-și exprima părerea despre această inițiativă și despre produs în sine. Cele 1500 de albume vor fi distribuite gratuit către instituțiile de cultură locale și regionale, orașelor înfrățite cu Sinaia, reprezentanților delegațiilor oficiale care vor vizita orașul, dar și inițiatorilor și colaboratorilor implicați în realizarea acestui album.

Proiectul a fost realizat în perioada 01.06.2015-30.09.2015, cu finanțare din programul PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 65.104,50 lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 65.104,50 lei, 55.338,83 lei (85%) reprezintă Grant SEE, iar suma de 9.765,67 lei (15%) – cofinanțare din bugetul național. Operatorul de Program a fost Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…