Home Centru de asistenta medicala la Predeal

Centru de asistenta medicala la Predeal

3 min read
0
0
561

Predeal, Hărman, Şinca – trei noi centre de permanenţă în judeţul Braşov

Potrivit lui Alexandru Bălescu (foto), directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în judeţ, vor funcţiona, din 1 august, trei noi centre de permanenţă. Până acum, în Braşov, au existat doar trei centre de permanenţă unde medicii de familie acordau asistenţa medicală de urgenţă, respectiv la Râşnov, Şercaia şi Victoria, potrivit sursei citate. „Singurul care funcţionează în aceeaşi formulă ca şi înainte este centrul de la Râşnov. Cele de la Victoria şi Şercaia s-au reorganizat. Pe lângă aceste centre, de la 1 august vor mai exista astfel de unităţi în Hărman, Predeal, Şinca. De asemenea, şi Săcelele vor trimite documentaţia pentru a avea un astfel de centru. În perioada următoare vor trebui încheiate contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Alexandru Bălescu.
La Săcele, centrul de permanenţă va lua practic locul spitalului care, de la 1 aprilie, n-a mai intrat în contract cu Casa de Asigurări, unitatea figurând pe lista spitalelor care erau propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni.

httpv://www.youtube.com/watch?v=b95E-qthPyA

Venituri suplimentare pentru medicii de familie care fac gărzi
De la 1 iunie 2011, Ministerul Sănătăţii a suplimentat veniturile medicilor de familie şi a asistenţilor medicali care asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă în centrele de permanenţă şi a prevăzut obligaţia autorităţilor locale de a se implica în susţinerea unităţilor de acest fel deoarece comunitatea locală este beneficiara directă a serviciilor efectuate.

SURSA: http://www.bzb.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…