Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, inaugurat la Predeal

Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, inaugurat la Predeal

6 min read
0
0
603

Primăria oraşului Predeal a inaugurat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, finanţat prin Programul Operaţional 2007-2013. Obiectivul general al Centrului Naţional este îmbunătăţirea activităţii de promovare a potenţialului turistic al zonei şi de prezentare a ofertei turistice şi a atracţiilor locale şi regionale, precum şi de a facilita accesul la date de interes general şi turistic, astfel încât să satisfacă nevoia de informare a celor interesaţi, în alegerea destinaţiilor turistice, a precizat directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal, Cătălin Câmpeanu.

imgzoom_16006

Acesta a menţionat că va fi asigurată, totodată, o permanentă colaborare cu agenţii economici în vederea punerii la dispoziţia persoanelor interesate a unor informaţii reale şi actualizate cu privire la oferta locală de cazare, servicii de agrement oferite, precum şi atracţii, respectiv trasee turistice ce pot fi vizitate în staţiunea Predeal. “Într-un cuvânt, tot ce înseamnă activităţi de turism dar şi evenimente organizate în staţiunea Predeal vor fi făcute cunoscute celor interesaţi prin intermediul acestui centru”, a spus sursa citată.

Centrul se află pe Bulevardul Mihail Săulescu, în zona Parcului Central, iar programul său este luni, 10.00-17.00, iar de marţi până duminică, 9.00-17.00.

SURSA: AGERPRES

Noul centru turistic din Predeal, construit peste drum de cel vechi

Primăria Predeal a inaugurat un centru de informare pentru turişti care a costat 500 de mii de lei. Și este chiar peste drum de vechiul centru turistic, închis din 2013. Primarul staţiunii susţine că turiştilor le este mai uşor să ajungă la noua clădire.

Lucrările la noul centru de informare turistică din Predeal au durat şase luni.

La nici 20 de metri de clădirea Gării din Predeal a funcţionat vechiul centru de informare turistică. Primăria l-a închis în 2013 şi a construit peste drum, de la zero, centrul nou, pentru care a cheltuit jumătate de milion de lei şi a pus la dispoziţie terenul.

Primăria Predeal a plătit numai 2% din costul proiectului. Restul banilor sunt din fonduri europene.

„Peste drum este un centru de informare turistică executat din banii localităţii, cu eforturi deosebite şi care, timp de câţiva anişori a funcţionat destul de bine. Apoi a fost închis, ca ineficient. Mă întreb şi eu, ca simplu cetăţean: dacă acela e ineficient, ăsta-i eficient?” spune un localnic.

“Trebuia să-l repună pe ăsta pe funcţie, dar nu mai luau banii. Deci dacă-l puneau pe ăsta înapoi, banii nu-i mai luau, se duceau în altă parte,” este de părere un altul.

Odată cu centrul turistic, autorităţile au lansat şi un portal, predeal.ro, unde pot fi găsite informaţii despre hotelurile, pensiunile şi restaurantele din staţiune.

Este o zonă ușor accesabilă și turistul se poate informa mai repede, centrul pe care l-am avut era cu accesul din zona gării,” explică Liviu Cocoş, primar Predeal.

Potrivit autorităţilor locale, sezonul de iarnă 2015 – 2016 este unul din cele mai păguboase din ultimii ani. A fost puţină zăpadă şi atât de cald încât administratorii pârtiilor nu au putut nici măcar să folosească instalaţiile de zăpadă artificială.

SURSA: http://www.digi24.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…