Home Breaking News Stiri interne Cetatea Ilenei Cosanzene si legenda cocosului care doarme o data la 7 ani

Cetatea Ilenei Cosanzene si legenda cocosului care doarme o data la 7 ani

2 min read
0
0
865

La 3 kilometri de Covasna se afla o cetate legendara, unde localnicii spun ca a locuit un personaj de poveste. Cei din zona o numesc Cetatea Ilenei Cosanzene, insa constructia este cunoscuta si sub numele de Cetatea Miske, datorita padurii cu acelasi nume in care este amplasata. 

Nu exista foarte multe date documentare despre aceasta cetate. Exista, insa, mai multe legende care o fac cu atat mai fascinanta.

Conform uneia dintre aceste legende, in aceasta cetate a locuit Ileana Cosanzeana, care avea ascunsa in beciurile cladirii o avere imensa. Intrarea in pivnita se spune ca este pazita de un cocos care doarme o singura data la 7 ani.

Legenda mai spune ca doar atunci se deschid portile secrete, iar cel care se afla in preajma poate sa descopere fabuloasa avere.

O alta legenda spune ca aceasta comoara poate fi descoperita doar in ziua de Sfantul Gheorghe – intrarea fiind pazita de balauri – de catre al saptelea copil al unei familii si numai daca cu o seara inainte i-a aparut in vis un stramos care sa ii fi spus cum sa ajunga la comoara.

Daca sunt sau nu adevarate legendele nu se stie, insa un lucru este cert: cetatea nu este deloc ocolita de turistii care ajung in zona.

SURSA: http://www.skytrip.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…