Home Cetăţean de Onoare al Buşteniului, celebrat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti de artişti de top

Cetăţean de Onoare al Buşteniului, celebrat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti de artişti de top

6 min read
0
0
196

Proaspăt desemnată Cetăţean de Onoare al oraşului Buşteni, soprana Angela Gheorghiu a fost celebrată, joi seară, pe scena Teatrului Naţional din Capitală, cu ocazia acordării artistei Ordinului “Steaua României” în grad de Comandor, la spectacolul inedit fiind invitaţi numeroşi artişti români, scrie Mediafax.

Pe parcursul celor trei ore de spectacol au urcat pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional artişti precum Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Claudiu Bleonţ, Medeea Marinescu, Ozana Barabancea, Teodor Ilincăi, Bianca Ionescu, Cristina Iordăchescu, Irina Iordăchescu, Iulia Isaev, Mihnea Lamatic, Marius Manea, Mioara Manea, Vlad Miriţă, Gladiola Niţulescu şi Daniela Vlădescu, care, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti – dirijată de Tiberiu Soare -, au onorat-o prin talentul lor pe Angela Gheorghiu.

La eveniment au luat parte, din public, şi alte personalităţi din lumea culturală precum Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, senatorul şi dramaturgul Radu F. Alexandru, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, dar şi artişti precum Margareta Pâslaru, Horia Brenciu sau Rodica Popescu Bitănescu.

Nu au lipsit de la eveniment nici vedete din lumea mondenă precum designerul Cătălin Botezatu. Gazda evenimentului şi cel care a facut prezentarea invitaţilor Angelei Gheorghiu prezenţi pe scena TNB a fost Ion Caramitru, care a caracterizat-o pe soprană drept “unul dintre cei mai mari artişti din lume”. Totodată, Caramitru a declarat că invitaţii care au omagiat-o pe soprană au fost atent selecţionaţi de Gheorghiu şi sunt, în acelaşi timp, şi prietenii săi.

Pe ecranul imens din spatele Orechestrei Simfoncie Bucureşti au rulat mai multe mesaje trimise din toată lumea de prieteni şi colaboratori ai Angelei Gheorghiu, printre care tenorii Andrea Bocelli, Jose Carreras, Placido Domingo, James Valenti, soprana Virginia Zeani, dar şi Nicoletta şi Alice Pavarotti care i-au transmis omagii sopranei în numele lui Luciano Pavarotti.

Prezent pe scenă pentru a o omagia pe Angela Gheorghiu a fost şi pianistul Dan Grigore, care a cântat alături de soprană o melodie din Parisul anilor ’30. În cadrul spectacolului au mai recitat versuri Medeea Marinescu, Claudiu Bleonţ, Ion Caramitru şi Maia Morgenstern, în timp ce Victor Rebengiuc a citit o povestire de I.L. Caragiale.

Spre finalul spectacolului, Angela Gheorghiu a urcat pe scenă uimind publicul atât prin ţinuta ei strălucitoare cât, şi prin carismă şi, evident, prin talentul său uimitor. Spectacolul s-a încheiat cu Angela Gheorghiu şi toţi invitaţii săi ciocnind un pahar de şampanie şi cântând “Brindisi” din “La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Angela Gheorghiu, în vârstă de 44 de ani, este deja un “superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu “Boema”, de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

În acest an, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards 2010, care a avut loc la Royal Albert Hall din Londra. A fost pentru a doua oară când celebra soprană română a câştigat acest premiu în ultimii zece ani, ea primind acelaşi trofeu în 2001. Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.

SURSA: http://www.prahovabusiness.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…