Home Ruşii şi basarabenii ocupă Valea Prahovei

Ruşii şi basarabenii ocupă Valea Prahovei

4 min read
0
0
216

Aceştia se pregătesc să sărbătorească, pe 7 ianuarie, Crăciunul pe rit vechi, conform calendarului iulian. Hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei au oferte personalizate pentru aceşti turişti speciali care nu se dau în lături de la mâncarea şi băutura bună, dar şi distracţia care ţine câteva zile.

În timp ce majoritatea românilor s-au întors acasă ori sunt pe finalul sejurului de sărbători, ruşii, basarabenii, lipovenii, armenii şi sârbii se pregătesc de Crăciun, sărbătorit tradiţional, conform calendarului iulian, pe 7 ianuarie, cu un decalaj de 13 zile, faţă de calendarul nostru, gregorian.

Şi, ca în fiecare an, foarte mulţi dintre aceşti ortodocşi de rit vechi aleg să-şi petreacă sărbătorile în hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei, mai ales că, pentru unele dintre aceste unităţi, a devenit o tradiţie organizarea Crăciunului şi Revelionului atât pe stil nou, cât şi pe stil vechi.

La Hotel Caraiman din Sinaia, de exemplu, 50 de persoane din Republica Moldova s-au cazat încă de ieri şi au dat startul petrecerii care se va întinde până pe 15 ianuarie. „Sunt turişti care vin în fiecare an la noi şi care aleg pachete de cazare cu mic dejun, mai rar şi mesele festive de Crăciun şi Revelion, pentru că petrec de obicei aceste seri în cluburi”, ne-a informat personalul hotelului.

Pachete exclusive

Mari amatori de relaxare şi petrecăreţi recunoscuţi, turiştii din Rusia şi Republica Moldova aleg pachete exclusive în care sunt incluse ore de ski, SPA şi meniuri rafinate.

„Anul acesta, ortodocşii de rit vechi s-au interesat de starea pârtiilor, de echipamente sportive, ATV-uri, snowmobiluri, iar doamnele, în special, de ore de SPA cu masaj şi împachetări în alge şi ciocolată. Îi aşteptăm zilele acestea să sosească şi le-am pregătit tot ce ne-au cerut”, ne-a spus Valeria Jitaru, director vânzători la Hotel Lux Garden din Azuga.

Din meniurile care vor îmbogăţi masa de Crăciun nu vor lipsi preparatele tradiţionale româneşti, dar şi meniuri din bucătăria internaţională, votca şi vinul.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…