Home Chiar inainte de Paste a fost ridicata o nouă biserică ortodoxă română în Spania

Chiar inainte de Paste a fost ridicata o nouă biserică ortodoxă română în Spania

2 min read
0
0
302

Ortodocşii români din Roquetas de Mar, provincia Almeria din Spania, se vor putea ruga într-o nouă biserică, lăcaşul fiind construit în aproape 100 de zile, informează Biroul de presă al Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale, citat de „Ziarul Lumina”. Definitivarea proiectului de execuţie a fost făcută în urma consultărilor cu episcopul locului, Preasfinţitul Părinte Timotei al Spaniei şi Portugaliei, care şi-a dat şi girul ca acesta să fie pus în practică.

La data de 6 ianuarie 2009, de Bobotează şi de hramul bisericii, a fost pusă piatra de temelie a noului lăcaş de către Preasfinţitul Timotei, lucrările începând abia după mai bine de un an şi jumătate, din cauza lipsei fondurilor.

‘Biserica este o construcţie în formă de cruce, aşezată pe piloni de 25 m adâncime, are o turlă principală mare şi două turle mici. Lucrările au fost executate de către o firmă spaniolă specializată, întreaga construcţie având un cost de 550.000 euro, în această sumă intrând execuţia finisată a construcţiei, precum şi iconostasul, clopotele, dotările necesare exercitării cultului. Toate lucrările au fost achitate până în prezent din banii obţinuţi printr-un credit bancar de 200.000 euro’, susţine părintele paroh Emil-Ioan Somodean.

SURSA: http://www.basilica.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …