Home Chiar inainte de Paste a fost ridicata o nouă biserică ortodoxă română în Spania

Chiar inainte de Paste a fost ridicata o nouă biserică ortodoxă română în Spania

2 min read
0
0
405

Ortodocşii români din Roquetas de Mar, provincia Almeria din Spania, se vor putea ruga într-o nouă biserică, lăcaşul fiind construit în aproape 100 de zile, informează Biroul de presă al Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale, citat de „Ziarul Lumina”. Definitivarea proiectului de execuţie a fost făcută în urma consultărilor cu episcopul locului, Preasfinţitul Părinte Timotei al Spaniei şi Portugaliei, care şi-a dat şi girul ca acesta să fie pus în practică.

La data de 6 ianuarie 2009, de Bobotează şi de hramul bisericii, a fost pusă piatra de temelie a noului lăcaş de către Preasfinţitul Timotei, lucrările începând abia după mai bine de un an şi jumătate, din cauza lipsei fondurilor.

‘Biserica este o construcţie în formă de cruce, aşezată pe piloni de 25 m adâncime, are o turlă principală mare şi două turle mici. Lucrările au fost executate de către o firmă spaniolă specializată, întreaga construcţie având un cost de 550.000 euro, în această sumă intrând execuţia finisată a construcţiei, precum şi iconostasul, clopotele, dotările necesare exercitării cultului. Toate lucrările au fost achitate până în prezent din banii obţinuţi printr-un credit bancar de 200.000 euro’, susţine părintele paroh Emil-Ioan Somodean.

SURSA: http://www.basilica.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …