Home Breaking News Stiri interne Cimitirul Vesel din Săpânţa, în topul cimitirelor unice în lume (fotogalerie)

Cimitirul Vesel din Săpânţa, în topul cimitirelor unice în lume (fotogalerie)

2 min read
0
0
277

Un blogger din străinătate a realizat un top al celor mai interesante cimitire din lume. Cimitirul Vesel de la Săpânţa se află pe locul trei. Cimitirul din România a devenit cunoscut în întreaga lume şi este considerat de mulţi turişti străini un loc unic.

Caracterul original al cimitirului este sugerat chiar de denumirea sa: Cimitirul Vesel. Acest nume paradoxal se datorează culorilor vii ale crucilor şi epitafurilor satirice sculptate pe ele. Se spune că această atitudine plină de bucurie faţă de moarte este o moştenire de la daci care credeau în nemurirea sufletului şi că moartea era doar trecerea spre o viaţă mai bună. Nu vedeau moartea ca pe un final tragic, ci ca pe o şansă de a se întâlni cu zeul suprem, Zamolxis“, scrie oddee.com.

Cimitirul Vesel de la Săpânţa se regăseşte în top alături de cimitire celebre din Bolivia, Statele Unite, China, Irak, Filipine, Argentina, Anglia şi Irlanda.

FOTOGALERIE Topul cimitirelor unice în lume
Click pe fotografie pentru a vedea imaginea mărită

SURSA: http://www.adevarul.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cizmele peste genunchi – Aliatul de nadejde pentru orice femeie! Iata cele mai bune sfaturi pentru a alcatui tinute armonioase!

Cizmele peste genunchi sunt esentiale pentru orice femeie, fiind un articol reprezentativ …