Home Breaking News Stiri Brasov Mandrie Nationala! Alpinista Crina Coco Popescu va pleca într-o nouă expediţie

Mandrie Nationala! Alpinista Crina Coco Popescu va pleca într-o nouă expediţie

6 min read
0
0
526

Cu toţii ne dorim să ajungem în vârf! La numai 16 ani, Crina Popescu, mai cunoscută sub numele de Coco Popescu, a reuşit această performanţă, la propriu. Alpinista a realizat până acum şapte recorduri mondiale de vârstă şi are o nouă ţintă. Expediţia de săptămâna viitoare.

Crina Popescu vrea să fie primul alpinist român care realizează o succesiune de urcări la peste 6.500 de metri. Coco, aşa cum îi spun prietenii, este un fenomen. La 6 ani a urcat prima dată muntele Omu şi de atunci a ştiut că asta vrea să facă. În expediţia din Atacama are de urcat cinci vârfuri de peste 6.500 de metri, toate în numai 40 de zile. Acolo, Coco va retrăi momentele triumfului.

Când ajunge în vârf, Coco scoate steagul României şi împărtăşeşte cu echipa bucuria triumfului cunoaşterii. Peste trei zile, alpinista va porni într-o expediţie ce se anunţă a fi o nouă premieră la nivel mondial.

Crina Coco Popescu la doar 16 ani este „Comunicatorul Anului”!

Cea mai tânără alpinistă din lume, Crina Coco Popescu a câştigat distincţia „Comunicatorul Anului”, în cadrul galei celei de-a IX-a ediţii Romanian PR Award.

Am intrat în competiţie cu Campania «Noutăţi din viitor», la categoria Media Relations. Este vorba de campania prin care a fost finanţată participarea mea la expediţia din Antarctica în care, pe 24 ianuarie 2011, am făcut parte din prima echipă care a urcat Mt. Sidley- cel mai înalt vulcan al continentului. Am fost prima alpinistă din lume care a atins vârful, prima alpinistă din lume care a terminat Circuitul Seven Volcanoes şi cea mai tânără alpinistă din lume pe Mt. Vinson, cel mai înalt vârf din Antarctica”, scrie Crina Coco Popescu, pe blodul ei, citată de portalul brasovultau.ro.

Crina Popescu, prima alpinistă din lume care a terminat circuitul Seven Volcanoes

Alpinista braşoveancă, Crina Coco Popescu, este prima din lume care termină cicuitul Seven Vulcanoes (cei mai înalţi vulcani de pe cele şapte continente). În vârstă de 16 ani, Crina a încheiat circuitul luni, prin ascensiunea pe Mount Sidley, cel mai înalt vârf al Antarcticii. Românca este totodată şi prima alpinistă din lume cate a urcat pe acest vulcan.

“Eram conştienţi că suntem prima echipă ce urca pe acest munte şi acest lucru l-am simţit când am căutat prin încercări repetate ruta către vârf. Am parcurs toată creasta, urmărind altimetrul, să vedem care e cel mai înalt punct al ei. Am găsit două vârfuri apropiate ca înălţime – cele mai înalte. Pe creastă eram legaţi în coardă şi, în mod firesc, am fi ajuns într-o anumita ordine pe varf. Aşa că ne-am aşteptat unii pe alţii şi am pus piciorul pe vârf toţi în acelaşi timp, împărţind bucuria premierei”, a declarat Coco la întoarcerea de pe vârf pentru adevarul.ro.

Cele 7 vârfuri atinse de alpinista noastră sunt: Kilimanjaro (Africa), Pico de Orizaba (America de Nord), Sidley (Antarctica), Giluwe (Australia), Elbrus (Europa), Ojos del Salado (America de Sud) şi Damavand (Asia).

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…