Home Stiri Recomandate Cinci sportivi de la CSO Sinaia, calificati la Jocurile Olimpice de Tineret la skeleton

Cinci sportivi de la CSO Sinaia, calificati la Jocurile Olimpice de Tineret la skeleton

7 min read
0
0
350

Antrenorul Clubului Sportiv Orăşenesc Sinaia, Marius Ene, care se ocupă, totodată, şi de loturile naţionale de skeleton, a reuşit să formeze o nouă generaţie de sportivi de mare perspectivă. În urma participării la competiţia de calificare pentru Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret – Omega Youth Series, toţi cei cinci sportivi de la CSO Sinaia implicaţi în concurs au reuşit să-şi asigure prezenţa la cea de-a doua ediţie a Olimpiadei de Tineret.

l_82943
Mai mult decât atât, la feminin, competiţia a fost câştigată chiar de una dintre reprezentantele clubului prahovean, anume Alexandra Vicol (foto, în mijloc). Tânăra de 17 ani şi-a adjudecat locul întâi în clasamentul general, la finalul celor şase etape programate, acumulând 564 de puncte, cu un avans de 84 de puncte faţă de a doua clasată, britanica Ashleigh Pittaway, respectiv de 94 de puncte faţă de ocupanta ultimei trepte a podiumului final, Kalyn McGuire (Statele Unite ale Americii).
Astfel, Alexandra Vicol nu doar că a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, ci a dovedit că este chiar una dintre pretendentele la medalii.
Alături de aceasta, din lotul României s-au mai calificat Daria Miroiu (foto, în stânga) şi Diana Puşcaşu (foto, în dreapta), amândouă în vârstă de 17 ani, legitimate la CSO Sinaia.
Daria Miroiu a încheiat pe locul al cincilea în clasamentul general al competiţiei, cu un total de 448 de puncte. Cele mai bune rezultate ale sale s-au înregistrat în primele două etape, disputate pe pârtia de la Lake Placid, din Statele Unite ale Americii, când sportiva tricoloră s-a situat pe locurile 4 şi 5.
Diana Puşcaşu s-a situat pe locul al şaptelea în ierarhia finală, totalizând 400 de puncte. Aceasta a reuşit de două ori să pătrundă între primele patru poziţii, tot la Lake Placid, ocupând chiar a doua treaptă a podiumului în runda secundă.
În competiţia feminină au fost prezente 27 de concurente.
La masculin, dintre cei trei concurenţi din România, doar doi au reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, anume Mihai Trăsnea (foto, stânga) şi Mihail Enache (foto, dreapta), amândoi componenţi ai CSO Sinaia.
În vârstă de numai 16 ani (săptămâna viitoare va împlini 17 ani), Mihai Trăsnea a fost primul dintre sportivii tricolori şi nu oricum, ci urcând pe podiumul de premiere. Sportivul originar din Ploieşti a încheiat competiţia pe locul al treilea, adunând în total 408 puncte, fiind devansat doar de Seunggi Jung, din Coreea de Sud (582 puncte), respectiv Evgeniy Rukosuev, din Rusia (480 puncte).
Trăsnea a început competiţia cu două clasări consecutive pe a treia treaptă a podiumului, la Lake Placid, iar în ultimele două etape şi-a asigurat poziţia a treia în ierarhia finală, după ce a mai bifat un loc 6 şi un loc 13.
Colegul său de club, Mihail Enache, în vârstă de 18 ani, a încheiat competiţia pe locul al şaselea, după evoluţii constante, cele mai bune performanţe obţinându-le în primele două etape, când s-a situat pe locurile 8, respectiv 9. Acesta a adunat în total 384 de puncte.
Al treilea reprezentant al României a fost Mihai Păcioianu, legitimat la CS Muscel Câmpulung, care s-a situat pe locul 11 în clasamentul general, cu 321 de puncte.
În concursul băieţilor au luat parte 36 de competitori.
Competiţia de calificare la Jocurile Olimpice de Tineret – Omega Youth Series – s-a derulat de-a lungul a şase etape, disputate la Lake Placid (SUA), Igls (Austria) şi Lillehammer (Norvegia). În cazul sportivilor, cele mai bune patru clasări au fost luate în calcul pentru calificare.
Cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, la care iau parte sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, este programată între 12 şi 21 februarie, gazdă fiind oraşul Lillehammer, din Norvegia, unde s-a mai desfăşurat şi ediţia Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru seniori, din 1994.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

Arată grozav, alungesc piciorul și te simți irezistibilă atunci când le porți. Este vorba,…