Consumată încă de acum 2000 de ani de către maiaşi, ciocolata caldă este una dintre cele mai vechi băuturi non-alcoolice ale omenirii. Înainte de a apărea pe continentul european şi a i se adăuga zahăr, lapte şi amidon, pentru a ajunge la stadiul în care o recunoaştem astăzi, ciocolata era consumată ca o băutură energizantă, realizată din cacao şi chili. Ciocolata caldă consumată în prezent în sezonul rece s-a rafinat în Evul Mediu, pe continentul european, devenind populară în Marea Britanie, Spania, Italia etc.

Ingrediente:

  • 450 ml lapte cald
  • 70 grame ciocolată amăruie
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă rasă amidon
  • 1/4 linguriţă de scortişoară măcinată
  • 2 linguri frişcă bătută (opţional)
  • 1 lingură sirop de ciocolată (opţional)
  • frunze de mentă (opţional)

Mod de preparare:

  • Puneţi laptele la fiert, mai puţin 6-7 linguri.
  • Treceţi ciocolata prin răzătoare.
  • Amestecaţi laptele rămas cu zahărul, pudra de cacao, ciocolata rasă, amidonul şi scorţişoara.
  • Adăugaţi amestecul de cacao şi ciocolată peste lapte.
  • Amestecaţi şi fierbeţi la foc mic până când ciocolata se îngroaşă.
  • Turnaţi în două căni calde.
  • Decoraţi cu frişcă, sirop sau fulgi de ciocolată şi frunze de mentă.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anca SÎRGHIE: Mihai Eminescu sărbătorit la New York

Simpozionul Mihai Eminescu de la New York, organizat de Institutul Român de Teologie și Sp…