Home Breaking News Stiri Brasov Citește aici cum se circulă pe drumurile din Brașov!

Citește aici cum se circulă pe drumurile din Brașov!

14 min read
0
0
319

Potrivit situaţiei prezentate de reprezentanţii Secţiei Braşov a Drumurilor Naţionale, pe majoritatea drumurilor naţionale administrate se circulă în condiţii de iarnă, existând un strat de 1 – 3 cm de zăpadă frământată.

Reamintim faptul că  Secţia de Drumuri Naţionale are baze de deszăpezire amplasare în localităţile: Predeal, Timişul de Jos, Bran, Poiana Mărului, Săcele, Lunca Câlnicului-Prejmer, Feldioara, Valea Homorod, Făgăraş şi Rupea.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, probleme deosebite sunt în zona Fundata, din cauza căderilor masive de zăpadă, precum şi pe tronsonul Săcele – Tărlungeni şi Recea – Sebeş, unde drumurile sunt acoperite de zăpadă viscolită. Bazele  de deszăpezire ale Direcţiei de Drumuri Judeţene sunt amplasate la  Stupini, Moieciu, Rupea, Şercaia, Şoarş şi Cincşor.

Viscol la Braşov. Probleme la Fundata, Tărlungeni, Săcele şi podul CFR de la Timişul de Jos

Membrii Comandamentului de Iarnă constituit la nivelul judeţului Braşov s-au reunit astăzi,  la convocarea prefectului Ion Gonţea. Şedinţa a avut ca scop evaluarea  modului în care s-a acţionat pentru reducerea efectelor ninsorilor din ultimele zile şi pentru  analiza pregătirilor de intervenţie în intervalul următor, pentru care a fost emisă o avertizare meteorologică „cod galben”.

Potrivit situaţiei prezentate de reprezentanţii Secţiei Braşov a Drumurilor Naţionale, pe majoritatea drumurilor naţionale administrate se circulă în condiţii de iarnă, existând un strat de 1 – 3 cm de zăpadă frământată. Secţia de Drumuri Naţionale are baze de deszăpezire amplasare în localităţile: Predeal, Timişul de Jos, Bran, Poiana Mărului, Săcele, Lunca Câlnicului-Prejmer, Feldioara, Valea Homorod, Făgăraş şi Rupea.

Probleme deosebite pe drumurile judeţene

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, probleme deosebite sunt în zona Fundata, din cauza căderilor masive de zăpadă, precum şi pe tronsonul Săcele – Tărlungeni şi Recea – Sebeş, unde drumurile sunt acoperite de zăpadă viscolită. Bazele de deszăpezire ale Direcţiei de Drumuri Judeţene sunt amplasate la Stupini, Moieciu, Rupea, Şercaia, Şoarş şi Cincşor.
În municipiul Braşov se acţionează potrivit nivelurilor de intervenţie stabilite, pe arterele principale şi apoi pe cele secundare şi în interiorul cartierelor.
Stocurile de materiale antiderapante acoperă necesarul pentru toţi operatorii care acţionează pe drumurile naţionale, pe cele judeţene şi in interiorul localităţilor.
Prefectul Ion Gonţea a solicitat participanţilor la trafic să circule doar cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, în caz contrar existând riscul de blocare a drumului şi de perturbare a circulaţiei până la sosirea echipelor de intervenţie.

Grindă periculoasă

Traficul pe căile ferate, atât cel de călători cât şi cel de marfă se desfăşoară fără întârzieri majore. O problemă semnalată de reprezentanţii CFR se referă la poarta de protecţie a podului de cale ferată ce supratraversează DN1 în zona Timişul de Jos. Lovirea repetată a porţii de către vehicule cu gabarit depăşit pune în pericol stabilitatea grinzii superioare a porţii. Prefectul a solicitat Poliţiei supravegherea continuă a zonei, în special a transporturilor care pot pune în pericol protecţia podului sau siguranţa autovehiculelor.
Serviciul de Ambulanţă a asigurat dotarea maşinilor cu cauciucuri de iarnă, lanţuri şi material antiderapant şi a luat măsura asigurării unui stoc de medicamente în cazul că vor fi dificultăţi în aprovizionare. Probleme deosebite în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pot apărea doar în cazul în care administratorii drumurilor nu vor interveni eficient, îngreunând astfel accesul ambulanţelor.
În ceea ce priveşte asigurarea utilităţilor pentru populaţie, până la această dată nu sunt probleme deosebite. Echipele specializate de intervenţie sunt pregătite să intervină în eventualitatea unor avarii, atât în cazul reţelelor electrice, a alimentării cu gaz sau cu apă potabilă.
La nivelul întregului judeţ evoluţia fenomenelor meteorologice şi efectele acestora sunt permanent monitorizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, existând o comunicare eficientă cu toate instituţiile implicate în protejarea populaţiei.

Avertizarea meteo, până mâine seară

Pentru perioada următoare, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare „cod galben” valabilă până în 26 ianuarie ora 18.00. Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului în rafale de 60-70 km/h.
Ca urmare, pentru asigurarea stării de operativitate şi a capacităţii optime de intervenţie, încă din cursul zilei de ieri prefectul Ion Gonţea a solicitat comisiilor locale pentru  situaţii de urgenţă să urmărească cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice la nivelul localităţilor, pentru  a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă. În acest sens în  toate primăriile din judeţ s-a solicitat instituirea serviciului de permanenţă.

În municipiul Braşov se acţionează potrivit nivelelor  de intervenţie stabilite pe arterele principale şi apoi pe cele secundare şi in interiorul cartierelor (adică pe cele secundare nu prea se acționează, iar pe cele din cartiere deloc). Stocurile de materiale antiderapante acoperă necesarul pentru  toţi operatorii care acţionează pe drumurile naţionale, pe cele judeţene şi in interiorul localităţilor.

Prefectul Ion Gonţea a solicitat participanţilor la trafic să circule doar cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, în caz contrar existând riscul de blocare a drumului şi de perturbare a circulaţiei până la sosirea echipelor de intervenţie.

Traficul pe căile ferate, atât cel de călători cât şi cel de marfă se desfăşoară fără întârzieri majore. O problemă semnalată de reprezentanţii CFR se referă la poarta de protecţie a podului de cale ferată ce supratraversează DN1 în zona Timişul de Jos. Lovirea repetată a porţii de către vehicule cu gabarit depăşit pune în pericol stabilitatea grinzii superioare a porţii. Prefectul a solicitat Poliţiei supravegherea continuă a zonei, în special a transporturilor care pot pune în pericol protecţia podului, sau siguranţa autovehiculelor.

Serviciul de Ambulanţă a asigurat dotarea maşinilor cu cauciucuri de iarnă, lanţuri şi material antiderapant şi a luat măsura asigurării unui stoc de medicamente în cazul că vor fi dificultăţi în aprovizionare. Probleme deosebite în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pot apărea doar în cazul în care administratorii drumurilor nu vor interveni eficient, îngreunând astfel accesul ambulanţelor.

În ceea ce priveşte asigurarea utilităţilor pentru  populaţie, până la această dată nu sunt probleme deosebite. Echipele specializate de intervenţie sunt pregătite să intervină în eventualitatea unor avarii, atât în cazul reţelelor electrice, a alimentării cu gaz sau cu apă potabilă.

La nivelul întregului judeţ evoluţia fenomenelor meteorologice şi efectele acestora sunt permanent monitorizate de Inspectoratul pentru  Situaţii de Urgenţă, existând o comunicare eficientă cu toate instituţiile implicate în protejarea populaţiei.

Pentru  perioada următoare, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare „cod Galben” valabilă până în 26 ianuarie ora 18.00. Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului în rafale de 60-70 km/h.

SURSA: http://newsbv.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…