Home Breaking News Stiri Exclusive Claudia Motea, laureată a Festivalului de Film “Modern Movie Galați” 2015

Claudia Motea, laureată a Festivalului de Film “Modern Movie Galați” 2015

6 min read
0
0
547
După ce în primăvară a lansat pelicula “Kandy, ciocolată de lux cu gust de femeie” într-o sală arhiplină a Cinematografului Patria din București, actrița Claudia Motea culege laurii acestei realizări, câştigând premiul pentru actorie la Festivalul “Modern Movie Galaţi” 2015. Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul gălățean de film este organizat de Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, în parteneriat cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România și Centrul Național al Cinematografiei.
claudia 1
www.iClara.ro: Ce reprezintă acest premiu pentru tine?
Claudia Motea: KANDY este un film de suflet în care m-am implicat ca actriţă, dar am fost şi co-scenarist alături de Mariana Pachis şi co-producător, alături de Paul Ticu- EasyFilm Production. Mă bucur nespus pentru premiul primit. Acest lucru mă motivează încă o dată pentru a-mi continua drumul în artă şi de a pune şi mai mare accent pe arta filmului.
Cum v-a venit ideea filmului şi ce mesaj încercaţi să transmiteţi prin el?
M-am inspirat dintr-o poveste scrisă de Renato Gudino, un scriitor din Equador. În plus, personajul feminin Nora din Casa cu păpuşi a lui Ibsen a completat personajul scris şi interpretat de mine în film. Mesajul filmului ţine de structura de libertate şi împlinire  a fiecăruia dintre noi. Găseşte-ţi calea, scrie pe staniolul unei bucăţi de ciocolată, Luiza Roşca, ca o ultimă soluţie de a simţi din nou că trăieşte şi-şi poate continua drumul în viaţă.
Claudia 2
Cu ce alte filme s-a aflat această peliculă în concurs?
Pot numi doar filmele care au mai fost premiate: Cuibul de cuci (regia Cătălin Apostol), În căutarea lui Dumnezeu (regia Sebastian Chelaru), Doar cu buletinul la Paris (regia Şerban Marinescu), Cel ales (regia Cristian Comeagă).
Cum a primit publicul gălăţean filmul dvs?
Am fost emoţionată să văd un public atât de numeros! Aproape 2000 de oameni! A fost emoţionant să văd cât de frumos a fost primit filmul şi cum acea mare de oameni aplaudau din inimă după vizionare. Am fost onorată să primesc premiul  înmânat  de domnul Florin Pâslaru, un promotor  de seamă al culturii româneşti.
Rolul din KANDY este un rol drag dvs?
Este un rol pe care-l iubesc, prin care mă definesc ca actriţă, scenarist şi co-producător.
Credeţi că peliculele româneşti trebuie apreciate mai mult?
Ca orice om de artă, preţuiesc şi pledez pentru o mai amplă apreciere a tot ceea ce ţine de arta noastră naţională.
Claudia 3
Vă aşteptaţi şi la alte premii cu rolul din acest film?
Filmul a avut o avanpremieră pe 12 mai la Cinema Patria, unde sala a fost arhiplină. Răspunsul publicului, încă de la început a dat mari speranţe acestui film. Până acum a primit trei premii, unul la Festivalul din Chişinău şi alte două premii la Festivalul Modern Movie Galaţi. Acum ia drumul Americii, fiind inclus într-un festival în Los Angeles şi va fi prezentat la un eveniment de caritate pe platourile CBS-ului. Deci, eu cred că acest film are un viitor frumos.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…