Home Cochetăria din La Belle Epoque

Cochetăria din La Belle Epoque

4 min read
0
0
238

Universul feminin al reginelor României, într-o expoziţie la Castelul Peleş

Castelul Peleş găzduieşte, până la jumătatea lunii mai, expoziţia „Mon Boudoir”. Denumită astfel după numele parfumului preferat al Reginei Maria, impresionanta expoziţie recompune universul feminin al reginelor României, cu ajutorul pieselor din patrimoniul regal. Parfumuri, obiecte uzuale, servicii de toaletă, flacoane de parfum, cutii de fard, bijuterii, piese de mobilier ce poartă semnătura unor artişti şi manufacturi vestite sunt prezentate pentru prima dată publicului. „Este cea de-a treia şi ultima expoziţie din cadrul proiectului cultural „Cochetărie feminină”. Prima expoziţie a fost cea de evantaie, la care am colaborat cu un colecţionar particular, Aurelia Filimon, cea de-a doua a fost „ Dantelele Reginelor” la care am colaborat cu Adina Nanu, un alt colecţionar particular, iar această expoziţie, „Mon boudoir”, este realizată în totalitate cu exponate din Muzeul Peleş.Cochetăria din La Belle Epoque Sunt obiecte care, de obicei, sunt greu de văzut pentru că se află în încăperi care nu se vizitează sau pur şi simplu obiectele nu sunt remarcate de ochiul vizitatorului”, ne-a spus Isabela Torok, muzeograf Peleş.

Celebrele pudriere semnate de Emil Gallé, alături de flacoanele şi vasele pentru cremă din serviciul de toaletă conceput de artistul vienez Julius Hoffman, dar şi coliere din sticlă millefiori lucrate în atelierele italiene Murano, ace de păr din argint filigranat cu pietre semipreţioase, perii de păr cu mânere din argint, flacoane de parfum din cristal vor putea fi admirate de public. În cadrul expoziţiei este prezentat şi afişul publicitar al vremii, în care Regina Maria a fost, pentru o perioadă, imaginea pentru publicitatea parfumurilor „Quelques Fleurs” sau „Mon boudoir”.

Prin valoarea artistică, piesa de rezistenţă a expoziţiei o constituie serviciul de toaletă din alamă, având ca decoraţie crucea gamată din email a reginei Maria, proiectat şi realizat de artistul american Tiffany.

Expoziţia poate fi admirată până pe 19 mai 2011, miercurea, de la orele 11.00-17.00 şi de joi până duminică de la orele 9.15-17.00. Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulţi, 1,5 lei pentru elevi şi studenţi, iar pentru pensionari 3 lei.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…