Federatia Romana de Gimnastica a stabilit componenta loturilor Romaniei, feminin si masculin, in vederea participarii la Campionatul Mondial din Olanda (Rotterdam), din intervalul 16-24 octombrie. Potrivit declaratiei secretarului general al FRG, Mircea Apolzan, componenta celor doua loturi este urmatoarea:
Feminin – Sandra Izbasa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Patrascu, Gabriela Dragoi si Amelia Racea
Masculin – Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Robert Stanescu, Ovidiu Buidoso, Cristian Bataga, Adrian Bucur si Marius Berbecar
“Obiectivele Romaniei la acest Campionat Mondial sunt cucerirea unei medalii, dar si 1-2 clasari pe locurile 4-6. De asemenea, foarte important, nu punem accentul pe rezultatele imediate, ci pe cristalizarea echipelor, pentru participarea la CM de anul viitor si, mai ales, la Jocurile Olimpice din 2012. Mondialul de anul viitor, la care vor merge primele 24 de echipe de la Rotterdam, constituie o prima etapa de calificare la Olimpiada”, a spus Mircea Apolzan.
Componenta loturilor Romaniei a fost trimisa catre forul international de profil. “Sigur ca pot exista modificari in componeta loturilor, in functie de starea de sanatate sau componenta tactica. Mai avem ultimul concurs de verificare, triunghiularul din Elvetia de la finalul saptamanii, iar daca va fi nevoie se vor face modificarile ce se impun”, a mai explicat Apolzan.
Delegatia Romaniei va pleca spre Olanda in 10 octombrie, urmand a reveni a doua zi dupa incheierea CM, adica in 25 octombrie.
“Va fi o competitie foarte dificila. Este pentru prima data in istoria Mondialelor cand numarul de echipe participante este atat de mare, incat este nevoie de doua zile, si la fete si la baieti, pentru calificari”, a incheiat secretarul general al FRG.
Calificarile la feminin vor avea loc in 16 si 17 octombrie, iar la masculin, in 18 si 19 octombrie . In 20 octombrie este programata finala pe echipe la feminin, iar in 21, finala similara, dar la masculin, pentru ca in 22 octombrie sa aiba loc concursul de individual-compus (feminin si masculin), iar in 23 si 24 octombrie, finalele pe aparate.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti un magazin de biciclete? Vezi TOP avantaje pentru care merita sa cumperi dintr-un magazin online

Mediile de achizitie online s-au diversificat foarte mult in ultima perioada si acopera ar…