Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni COMUNICAT – 18 februarie 2019 – Centrul Cultural „Aurel Stroe” Buşteni

COMUNICAT – 18 februarie 2019 – Centrul Cultural „Aurel Stroe” Buşteni

5 min read
0
0
812

Sâmbătă, 16 februarie 2019, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a avut loc un eveniment cu adânci semnificaţii pentru muzica românească a secolului trecut. 

Este vorba de un eveniment în cadrul cadrul proiectului AFCN intitulat „Muzica românească – de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu” prin care se urmăreşte promovarea de valori culturale româneşti, fiind dedicat, muzicii românești contemporeane și, în mod special, compozitorului și dirijorului Constantin SILVESTRI, de la a cărui dispariție se împlinesc 50 de ani. Interpreții,  Ioana Voicu-Arnăuțoiu (vioară), Manuela Giosa (pian), Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini) – au prezentat câteva lucrări de referinţă din creația compozitorilor George Enescu și Constantin Silvestri. Concertul a fost prefaţat de evocarea personalităţii, lui George Enescu, Mihail Jora şi Constantin Silvestri în cadrul unei expuneri realizate de violonista şi muzicoloaga Ioana Voicu-Arnăuțoiu şi s-a încheiat cu proiecţia filmului „Compozitorii și Securitatea” realizat de Monica Tănase, care a adus în atenția publicului elemente inedite din biografiile celor trei mari personalităţi.

Sâmbăta care urmează, 23 februarie 2019 va fi bogată în evenimente culturale care se vor desfăşura la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni:

La ora 15.00 va avea loc o nouă întâlnire a Cenaclului literar „Simion Bărbulescu” în care scriitoarea Ioniţă Valeria va lectura fragmente din romanul la care lucrează intitulat „Un film de Oscar”. Lectura va fi urmată de aprecierile membrilor cenaclului.

La ora 17.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură şi pictură (pastel) a artistului plastic Liviu Brezeanu membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Lucrările vor fi expuse în holul expoziţional al Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni şi vor putea fi vizionate în perioada 23 februarie – 31 martie 2019.

La ora 18.00, în cadrul Stagiunii Muzicale 2019 de la Buşteni va avea loc recitalul instrumental „Sfârşit de iarnă în suflete… de flaut” în care vor evolua tineri artişti de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Tinerii artişti vor interpreta, în cadrul recitalului, lucrări din repertoriul românesc şi universal. Ei vor fi acompaniaţi la pian de prof. Ozana Alexe.

Accesul publicului la toate cele trei evenimente este liber.

Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…