Home Concert cameral la Pestera Valea Cetatii din Rasnov

Concert cameral la Pestera Valea Cetatii din Rasnov

2 min read
0
0
401

In Joia Mare, pestera recent modernizata si deschisa turistilor va gazdui in premiera un concert cameral sustinut de grupul muzical Academic Clarinet Cvartet format din solisti ai Filarmonicii din Brasov. Artiştii vor cânta arii celebre de Bach, Haendel sau Fr. Schubert.

Evenimentul va avea loc în Joia Mare, de la ora 16.00 în „Catedrală”, cum a fost denumită sala cu cea mai bună acustică. Cei patru solisti ai Filarmonicii care formeaza  „Academic Clarinet Cvartet” vor susţine un concert special, cu ocazia sărbătorilor pascale, în singura peşteră amenajată din judeţul Braşov.

Peştera este situată la ieşirea din Râşnov spre drumul dinspre Poiana Braşov. Turiştii care doresc să o viziteze au de parcurs un drum de 450 de metri până la intrarea în peşteră. Anul trecut, obiectivul turistic a fost renovat şi deschis spre vizitare, fiind una dintre cele mai moderne peşteri din România. Aceasta este dotată cu sisteme de acces de ultimă generaţie, dar şi iluminat pe bază de led, prietenos cu mediul. Modernizarea Peşterii Fundata a costat 100.000 de euro. Proiectul îşi propune să atragă, anual, mii de turişti şi chiar să introducă vizitarea acesteia în circuitul internaţional. În mod normal, intrarea în peşteră costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nXvYDQ0UPw0

Bogdan Zamfirescu

SURSA: http://www.brasov2u.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…