Home Fabrică de sucuri naturale în fostul sediu al cooperativei din Proviţa de Sus

Fabrică de sucuri naturale în fostul sediu al cooperativei din Proviţa de Sus

3 min read
0
0
267

Spaţiul respectiv se află într-o stare avansată de degradare. Autorităţile locale doresc să-l preia, să-l modernizeze şi, în baza unui parteneriat public-privat, să deschidă aici o fabrică de sucuri naturale. „De mai multă vreme vrem să preluăm acest imobil, dar nu am putut pentru că a fost ipotecat de Federalcoop. De puţin timp s-a ridicat ipoteca. Acum îi dăm în judecată şi sunt sigură că vom câştiga”, ne-a declarat primarul comunei Proviţa de Sus, Elena Cosmoiu.
Proiectul pentru viitoarea investiţie va fi realizat de o firmă de consultanţă din Madrid (Spania). Această firmă a intrat de curând pe piaţa românească şi realizează proiecte cu finanţare europeană. „Spaniolii au fost interesaţi şi de zona noastră. Ei sunt acreditaţi la Comisia Europeană şi aşa îşi iau şi banii, direct de la Bruxelles, la finalizarea proiectului şi după aprobarea finanţării europene. Pentru noi, această fabrică ar însemna bani mai mulţi la buget, dar şi noi locuri de muncă. Materie primă avem destulă, în zonă sunt mulţi pomi fructiferi, iar la 3 km se află ferma de mere de la Valea Târsei”, a mai spus Elena Cosmoiu. Este un proiect de perspectivă. Autorităţile locale vor trebui să rezolve mai întâi problema preluării imobilului de la fosta cooperativă şi se ştie bine că un proces în instanţă durează destul de mult. Apoi, va trebui întocmită documentaţia pentru proiectul european, ceea ce este, de asemenea, de durată.
Spaniolii sunt interesaţi şi de un alt proiect al Proviţei de Sus, cel privind dezvoltarea unei zone turistice spre Dâmboviţa.

SURSA: http://www.campinaph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…