×

Concursuri pentru cercetaşi

Concursuri pentru cercetaşi

1143 Concursuri pentru cercetaşiCercetaşi din Buşteni au fost mobilizaţi în mai multe acţiuni menite să-i educe şi să-i dezvolte ca persoane încrezătoare, responsabile şi deschise.

Copiii au participat la un concurs de orientare turistică, iar apoi la unul de pictură pe faţă. După ce au învăţat să lucreze în echipă, ei au fost împărţiţi în mai multe grupe, au primit busole şi hărţi, apoi au mers în pădure pentru a descoperii indiciile lăsate de liderii lor. „Aceste acţiuni au fost pregătite de Cercetaşii României, la nivel de organizaţie pe ţară. Este un proiect sincron care se organizează la toate centrele locale. Este constituit din concursul de orientare, pictură pe faţă şi totodată organizăm şi un alt proiect numit Zâmbete Colorate, cu micuţii de la Centrul MSPS Buşteni. Copiii sunt foarte bucuroşi, le place foarte mult şi au fost foarte încântaţi”, a precizat liderul filialei cercetaşilor din Buşteni, Laurenţiu Paraschiv. Prin organizarea acestor concursuri de orientare, copiii capătă cunoştinţe elementare pentru a se descurca oricând în mijlocul naturii cu busola, dar şi cu mijloace improvizate. De asemenea, ei sunt învăţaţi cum să folosească echipamentul montan şi în acelaşi timp să aprecieze farmecul mediului înconjurător. „Sunt acţiuni educative şi îi ajutăm pe copii să-şi formeze anumite abilităţi, să socializeze, să treacă peste anumite traume ale lor şi să-şi facă prieteni. Jocurile sunt principala activitate, deoarece aşa le formăm mai multe abilităţi de concentrare, atenţie şi lucru în echipă”, a specificat liderul filialei cercetaşilor din Buşteni, Nicoleta Ciobanu. În cercetăşie, majoritatea activităţilor sunt iniţiate de copii şi adolescenţi, însă, se desfăşoară sub atenta supraveghere a adulţilor. Astfel, ei îşi dezvoltă personalitatea, imaginaţia şi gândirea.Adelina ANEI

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed