Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Congresul naţional de oftalmologie, la Sinaia

Congresul naţional de oftalmologie, la Sinaia

3 min read
0
0
437

După ce săptămâna trecută ne-am testat inimile şi am asistat la un show aviatic de mare clasă, a venit rândul specialiştilor oftalmologi să ne viziteze oraşul.

În perioada 5-8 octombrie Casinoul din Sinaia va găzdui cel de-al X-lea Congres naţional de oftalmologie cu participare internaţională, organizat de Societatea Română de Oftalmologie(SRO).

La acest Congres şi-au anunţat prezenţa o serie de participanţi străini printre care se numară: dr. Daniel Baron (Franţa), dr. Rado Gabor (Ungaria), dr. Gabor Scharioth (Germania), prof.dr. Massimo Busin (Italia), prof.dr. Cesare Forlini (Italia), prof.dr. Philippe Denis (Franţa), prof.dr. Anton Homer (Austria), unii dintre aceştia fiind oaspeţi tradiţionali ai congreselor de oftalmologie din România.

Această ediţie a congresului, care reuneşte aproape toţi oftalmologii din România, cuprinde o sesiune live surgery, simpozioane, cursuri, comunicări libere, o sesiune specială pentru rezidenţi şi una pentru asistente, o expoziţie de aparatură, instrumentar şi medicamente.

Potrivit prof. dr. Benone Carstocea, este un congres care atrage interesul, iar oaspeţii tradiţionali “vin pentru că ştiu să aprecieze atât eforturile organizatorilor dar şi progresele înregistrate de oftalmologia românească, care astăzi este la nivelul oftalmologiei europene şi internaţionale”. Prof. Benone Carstocea are peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi în străinătate ca autor unic, prim autor sau coautor, este coautor la 23 cărţi ştiinţifice şi monografii şi coautor la 7 patente de invenţie şi inovaţie. Este, de asemenea, membru al Asociaţiei Europene de Laseri Medicali, membru al Academiei Americane de Oftalmologie, membru al Academiei de ştiinţe din New York şi membru al Societăţii Europene de Chirurgie Vitreoretiniană.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…