Home Breaking News Stiri interne Alergiile şi bolile digestive, afecţiuni ce se intensifică toamna

Alergiile şi bolile digestive, afecţiuni ce se intensifică toamna

6 min read
0
0
232

Toamna este un anotimp care este însoţit de o serie de afecţiuni. Afecţiunile de toamnă sunt cu mult mai pregnante în cazul persoanelor cu un sistem imunitar mai slăbit. De la alergii şi până la viroze, astfel de afecţiuni pot prezenta complicaţii în cazul în care nu sunt tratate corespunzător.

Alergiile de toamnă

Trecerea bruscă de la temperaturi ridicate de vară la temperaturi mai scăzute de toamnă afectează în mod vizibil organismul uman. Afecţiunile de toamnă se întâlnesc în special la copii, dar şi la adulţii cu un sistem imunitar slăbit sau care suferă de alte boli. Astfel, odată cu venirea toamnei tot mai multe persoane se confruntă cu tuse, lăcrimarea ochilor, prurit, strănut sau erupţii pe piele.

Acestea sunt doar câteva dintre simptomele unor alergii ce apar odată cu instalarea toamnei. Astfel de alergii sunt provocate în special de anumiţi spori de mucegai ce sunt plimbaţi de curenţii de vânt, dar şi de polenul florilor de toamnă. Persoanele care prezintă un grad ridicat de risc pentru alergenii de toamnă trebuie să se prezinte la medicul specialist pentru a identifica cu exactitate factorul care determină alergia şi tratamentul potrivit.

Sinuzita, afecţiune frecventă pe timp de toamnă

În condiţiile în care afecţiunile uşoare apărute toamna nu sunt tratate şi sunt lăsate să treacă de la sine, atunci pot apărea complicaţii. Printre acestea se numără sinuzita, o afecţiune ce se caracterizează prin scurgeri şi congestii nazale, dar şi prin dureri de cap. De asemenea, sinuzita presupune infecţia mucoasei nazale şi sinuzale, dar şi imposibilitatea de comunicare a sinusurilor cu cavitatea nazală. Pacienţii trebuie să acorde atenţie deosebită acestei afecţiuni deoarece poate fi foarte uşor confundată cu o simplă răceală.

Rinofaringita şi faringita, afecţiuni ale toamnei

Alte afecţiuni destul de frecvente în perioada toamnei sunt rinofaringita şi faringita. Rinofaringita acută este cunoscută în popor şi sub denumirea de răceală. Afecţiunea debutează cu iritarea mucoasei nazale, dar şi a celei faringiene. Alte simptome constau în strănut, tuse, roşu în gât, dar şi stări de oboseală, dureri musculare, lipsa poftei de mâncare şi dureri de cap. Faringita este o afecţiune ce apare la nivelului amigdalelor sau a faringelui şi se caracterizează prin tuse seacă şi febră puternică.

Bolile digestive apar frecvent toamna

Toamna atrage după sine şi o serie de boli digestive. Printre acestea se regăsesc şi gastrita, ulcerul, boala diareică acută şi toxinfecţiile alimentare. Aceste din urmă afecţiuni sunt cauzate de consumul de alimente şi lichide contaminate cu virusuri, bacterii sau paraziţi. Simptomele sunt uşor de recunoscut şi constau în primul rând în diaree, dureri abdominale, greaţă şi vărsături. Gastrita este o inflamaţie a mucoasei gastrice, ce se caracterizează prin senzaţii de arsură şi disconfort la nivelul stomacului. Durerile periodice în partea de sus a pieptului, în special după mese, pot fi primele semne ale ulcerului, o afecţiune periodică ce se manifestă în special primăvara şi toamna. Dacă pacientul prezintă astfel de simptome cel mai bine ar fi să consulte un medic specialist pentru a putea identifica exact natura problemei.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…