Home Breaking News Stiri Externe Copilul roman Ştefan Atîrgoviţoae a uimit Italia cu glasul sau

Copilul roman Ştefan Atîrgoviţoae a uimit Italia cu glasul sau

9 min read
0
0
806

Ti Lascio una Canzone 2011

Castiga Stefan Atirgovitoae cu “Casa Bianca“

Stefan  Atirgovitoae, castiga etapa a zecea din 19 noiembrie in cadrul emisiunii – concurs “Ti lascio una canzone” cu piesa  “Casa Bianca” de Don Backy.

Am ajuns deja la cea de-a zecea etapa si ultima , inainte de marea finala de sambata 26 noiembrie a emisiunii Ti lascio una canzone , transmisa de Rai 1 de la Foro Italico din Roma. “ Casa Bianca” , interpretata magistral de Stefan  Atirgovitoae, este ultimul cantec care se adauga celor noua piese castigatoare in etapele precedente si care , sambata , 26 noiembrie , se vor lupta in finala ce va decreta piesa castigatoare a acestei editii .

“Casa Bianca” – Stefan Atirgovitoae.

Iata celelalte noua cantece cu care se va infrunta in Finala concursului “Ti lascio una canzone” din 26 noiembrie :

  • “Parla piu piano” Michael Bonanno si Giada Borrelli

  • “L’immensità”Giuseppe Picciallo

  • “La voce del silenzio” – Maryam Tancredi

  • Sei nell’anima” – Luana Frazzitta

  • Un amore cosi grande” – Michael Bonanno si Giada Borrelli

  • Con te partirò” Rebeca Maria Neacsu si Ludovico Creti

  • “Profeta non sarò” Stefan Atirgovitoae.

  • Il canto della Terra “ – Rebeca Neacsu si Ludovico Creti

  • Il mare calmo della sera” – Ludovico Creti si Rebeca Neacsu

 

Portret / Ştefan Atîrgoviţoae a câştigat marele premiu de la Sanremo Junior

Ieşeanul a luat premiul I la categoria lui de vârstă şi a primit „Delfinul de Argint“, cea mai mare distincţie a competiţiei, pentru piesa interpretată.

Talentul lui Ştefan a fost remarcat de mama lui chiar pe când acesta avea puţin peste doi ani. „Am înregistrări cu el când stătea în pătuţ şi se legăna şi încerca să reproducă cuvinte. Era foarte mic şi nu se înţelegea, dar treptat am sesizat că muzica pe care o auzea încerca să o reproducă“, spune Carmen Atîrgoviţoae, mama lui Ştefan.

Pregătire intensă

La vârsta de 5 ani şi jumătate mama sa a hotărât să-l înscrie la Şcoala Populară de Arte, singura instituţie care îl primea la o vârstă atât de fragedă, după ce l-a auzit pe acesta reproducând o piesă a lui Goran Bregovic.

După doar un an a fost înscris în paralel şi la Palatul Copiilor, la profesoara de canto Anca Apetroaiei. După doar şase luni de repetiţii au venit şi primele recompense pentru munca depusă. „În 2008 a început să participe la concursuri şi atunci a obţinut două trofee dintre cele mai importante, «Ti amo» şi «Cerbul de Aur». Acum are foarte multe medalii, diplome şi trofee. La toate competiţiile la care a participat a urcat pe podium“, spune mama băiatului. Ştefan face zilnic câte două ore repetiţie acasă, la pian, săptămânal vine şi la Palatul Copiilor, iar în weekend merge la Bucureşti la profesorul Cornel Fugaru.

Şi-a sacrificat de la vârsta de şase ani toate vacanţele, însă nu are nici cel mai mic regret.

Premiul cel mare la Sanremo

„Îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu mă plictisesc niciodată şi chiar vreau să fac o carieră din muzică. Toată munca şi efortul profesorilor care se ocupă de mine au fost răsplătite prin premiile pe care le-am obţinut“, spune Ştefan.
Răsplata cea mare a venit însă anul acesta când a fost selectat în finala festivalului Sanremo Junior cu piesa „În paşi de step“, semnată de compozitorul Jolt Kerestely.  Ieşeanul a demonstrat că talentul său este fără margini şi s-a clasat pe prima poziţie a concursului desfăşurat în Italia, care a reunit participanţi din 16 ţări.

„Acesta este premiul meu de suflet. Şi celelalte contează, dar acesta reprezintă cea mai mare realizare a mea. Când sunt pe scenă nu am niciun fel de emoţie, mă simt în mediul meu. Vreau să iau cât mai multe premii“, încheie Ştefan.

Profil:

născut. 30 decembrie 2000, la Iaşi.
studii. Este elev în clasa a IV-a la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“.
familie. Are un frate mai mic.

întrebări şi răspunsuri
Au fost momente în care te-ai săturat să fugi de la o repetiţie la alta?

Nu, niciodată. Îmi place foarte mult alergătura asta de la Iaşi la Bucureşti, să mă impart între concursuri pentru că muzica este pasiunea mea.
Cu ce gând urci pe scenă?
Mă gândesc să cânt bine, să fiu eu mulţumit. Indiferent dacă iau sau nu vreun premiu cel mai important este să simt eu că am cântat cât de bine am putut.

ce-i place
„Îmi place origami, matematica, teoria muzicii, pianul, înotul, dansul irlandez, stepul şi chiar muzica în sine“, enumeră băiatul.
ce nu-i place
Ştefan mărturiseşte că foarte puţine lucruri îi displac total, dar urăşte de-a dreptul să doarmă la prânz. „Nu este pedeapsă mai mare decât să fiu nevoit să dorm în timpul zilei“, spune băiatul.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…