Home Breaking News Stiri Exclusive Copilul tău se află la vârsta pubertății și nu știe încă cine este ca persoană? Află cum îl poți ajuta să se descopere pe sine și să aibă un viitor strălucit!

Copilul tău se află la vârsta pubertății și nu știe încă cine este ca persoană? Află cum îl poți ajuta să se descopere pe sine și să aibă un viitor strălucit!

7 min read
0
0
829

Vârsta pubertății este cu siguranță una provocatoare pentru fiecare instanță, atât pentru copii, în mod special, cât și pentru părinții acestora. Au loc schimbări hormonale majore la nivelul organismului, caracteristicile specifice fiecărui sex în parte încep să prindă contur, iar copiii încep să se simtă dintr-o dată neînțeleși și neascultați de cei din jurul lor. De asemenea, aceștia tind să fie confuzi cu privire la propria persoană, deoarece de multe ori nu au o personalitate conturată, nu au pasiuni care să le bucure sufletul și nici nu știu cum ar vrea să arate viitorul lor. Însă aceste lucruri sunt absolut normale, iar tu ca părinte nu trebuie să te sperii: niciun copil aflat la pubertate nu trebuie să știe totul despre el. Aventura de-abia acum începe, așa că tu trebuie să îi fii aproape acestuia și să îl îndrumi în direcția cea bună!

Iată prin ce metode îl poți ajuta pe copilul tău să își contureze personalitatea și să aibă parte de un viitor strălucit!

1. Înscrie-l la cursuri de limbi străine

În ziua de astăzi, este din ce în ce mai important ca toți copiii și adolescenții să cunoască cel puțin două limbi străine, necesare atât pentru dezvoltarea abilităților cognitive și de învățare, cât și pentru mai multe oportunități viitoare. Astfel, engleza rămâne absolut esențială, întrucât aceasta se regăsește pretutindeni, în cărți, filme, seriale, muzică, jocuri video și în fiecare țară care urmează a fi vizitată și descoperită. De aceea, cursurile de limbă engleză pentru copii oferite de English Kids Academy, despre care poți afla mai multe detalii pe site-ul englezacopii.ro, sunt recomandate pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și a inteligenței emoționale. Pe lângă engleză, poți opta și pentru franceză, germană, spaniolă, italiană sau, de ce nu, chiar chineză, japoneză sau arabă.

2. Îndrumă-l să citească despre domenii interesante

Cititul aduce beneficii la orice vârstă, însă cu atât mai mult la pubertate, atunci când personalitatea copiilor începe să prindă contur. Așadar, este foarte important să îți îndrumi copilul să citească cât mai mult, din orice domeniu, pentru a își crea o cultură generală bogată și o imagine de ansamblu asupra vieții. Romanele, basmele, poveștile sau nuvelele au puterea de a îi transpune pe cei mici în universuri paralele, în care nu credeau ca ar avea vreodată acces, însă și cărțile non-fiction sunt esențiale pentru dezvoltarea copiilor, fie că aceștia aleg cărți despre istorie, geografie sau artă, fie că sunt preocupați de medicină, agricultură sau mitologie.

3. Încurajează-l să se apuce de un sport

Fiecare copil este diferit și are altfel de pasiuni și interese, însă, indiferent că acesta este o fire sportivă, analitică sau artistică, sportul este un factor extrem de important pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil în parte, în special în perioada pubertății. Încurajează-l pe acesta să practice orice fel de sport, indiferent că este atras de înot, fotbal, baschet, dans, gimnastică, atletism sau handbal, întrucât beneficiile practicării sportului de către tineri sunt numeroase. Acesta contribuie la menținerea sănătății și a tonusului muscular, dar și la prevenirea diferitelor afecțiuni, reduce stările de anxietate, frică sau depresie, ajută la dezvoltarea unei încrederi de sine puternice, iar în cazul sporturilor de echipă, contribuie la îmbunătățirea abilităților de comunicare.

În concluzie, există o varietate de moduri prin care îl poți ajuta pe copilul tău să se descopere pe sine și să își contureze personalitatea, aspecte care îl vor ajuta și pe viitor să aibă parte de oportunități cât mai bune!

Sursa foto: Unsplash.com

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…