Home Breaking News Stiri Exclusive Corina COTEA – Tudorel Limbean „Micul patriot” și ansamblul de dansuri populare „Plaiuri sebeșene”

Corina COTEA – Tudorel Limbean „Micul patriot” și ansamblul de dansuri populare „Plaiuri sebeșene”

4 min read
0
5
1,001

Ansamblul de dansuri populare „Plaiuri sebeșene” funcționează în cadrul Clubului Copiilor Sebeș și este format din copii cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani. Acești copii talentați păstrează și transmit mai departe tradițiile și dansurile populare precum „învârtita”, „Jiana”, „Hațegana”, dansuri specifice zonei Văii Sebeșului. Ansamblul „Plaiuri sebeșene” și-a creat un nume și o popularitate prin participarea la numeroase concursuri interjudețene, naționale și internaționale, unde s-a bucurat de un binemeritat succes. Astfel, tinerii dansatori au dus peste tot în țară mesajul dansului popular, transformându-se într-un veritabil emisar al tradițiilor românești.

Doar în anul trecut ansamblul de dansuri populare al Clubului Copiilor Sebeș a participat la Festivalul interjudețean „Mândre plaiuri boicene” (Boița, Sibiu), „Bucuria copilăriei” (Hunedoara) și „La izvorul dorului” (Tălmaciu, Sibiu). La concursurile naționale „Primăvara în satul românesc” de la Baia Mare și „Pe fir de balada” de la Târgu Jiu, precum și la Festivalul cu participare  internațională „Moineșteanca” (Bacău) și „Someș, cântecele tale” de la Jibou (Sălaj). Au dus dansul popular autohton și peste hotare, fiind prezeneți în mijlocul locuitorilor lacalității Smeadovo din Bulgaria, precum și la un spectacol organizat la Roma pentru românii din diaspora.

Mândrii că sunt locuitori ai municipiului Sebeș, recunoscători Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș, primarului Dorin Nistor, copiii participă la toate manifesatările locale organizate de Centrul cultural „Lucian Blaga” pentru comunitatea locală. Clubul Copiilor Sebeș, organizează de asemenea, de 14 ani un important festival de datini și obiceiuri populare, la început de decembrie, la care participă  ansambluri și soliști din țară și străinătate.

Tudor Limbean – „Micul patriot”

Alături de tinerii dansatori se află și solistul Tudor Limbean. Este cunoscut drept „Micul patriot” pentru melodiile sale cu specific national, dar și pentru mesajele de iubire de neam și țară pe care le transmite la fiecare din spectacolele sale. A participat la numeroase festivaluri în țară și străinătate, dar și la emisiuni radio și TV. Micul patriot, la doar 9 ani este prezent pe numeroase scene din strainatate, reușind sa aline dorul de țară românilor din diaspora. Tudor a avut onoarea de a participa, de asemenea, la Ateneul Român cu ocazia spectacolului organizat de Guvernul României cu prilejul incheierii festive a Președinției României la Consiliul UE.

————————-

Nota redacției: Copiii sunt inițiați în tainele dansului popular de coregraful maier Ioan și coordonați de d-na prof. Cotea Corina, directorul acestei instituții.

  • TUDOR – “Micul Patriot” din Vințu de Jos

    Cunoscut drept „Micul patriot”, TUDOR LIMBEAN,  este un băiețel de doar 10 ani, care s-a n…
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…