Home Breaking News Stiri Exclusive Corneliu LEU: “RĂSTURNAȚI-I!” – Apel pe internet

Corneliu LEU: “RĂSTURNAȚI-I!” – Apel pe internet

10 min read
1
0
224

Răsturnați-i!

Cu toată răspunderea de a-mi asuma întreaga vină de incitare la răscoală, fac acest apel către toți cei care au demonstrat ieri în întreaga țară:

Răsturnați-i!

Pentru că, iată: la ora 10  a zilei de 15 ianuarie – oră la care, în ciuda marii sărbători pe care o trăim astăzi, mă văd nevoit să aștern aceste rânduri de întristare și dezamăgire națională – nici președintele țării nici primul lui ministru nu au dat vreun semn prin care să răspundă sau măcar să arate că-și dau seama de gravitatea celor demonstrate ieri la meetingul neautorizat din Capitală. Cel care, spre deosebire de celelate orașe unde cetățenii s-au manifestat în consens, s-a soldat și cu acte de violență, iar jandarmii puși în slujba lăcrimosului președinte au folosit gaze lacrimogene.
Singurul semn că cineva a luat act de ieșirea dramatică a cetățenilor – catalogați drept „neautorizați”, ca și cum lozincile lor, preluate din decembrie 1989, ar fi fost mai autorizate atunci decât ar putea fi ei astăzi – este declarația făcută de PDL prin purtătorul său de cuvânt, în legătură cu pregătirea altei legi. Ca și cum aparatul de emanat legi al partidului de guvernământ ne-ar interesa acum; și nu celălalt: Cel de votat legi antinaționale prin care  acest partid și-a consacrat guvernarea.

Dar, dacă răspunsul față de adâncile nemulțumiri populare care s-au manifestat făcând pentru prima dată să răsune în Piața Universității toate lozincile de acum două decenii, este dat în numele personalității abstracte a unui partid și nu de persoanele concret-responsabile ale unei guvernări, atunci și apelul meu se adresează în primul rând chiar acestui partid, ca entitate colectivă ce nu poate fi acuzată în ansamblul ei, ca mod de asociere civică angajată să respecte o anumită morală. Și, cu același angajament de a-mi asuma întreaga răspundere de incitare la o răscoală interioară în Partidul Democrat Liberal, mă adresez membrilor lui onești și care mai cred încă în idea de bine al națiunii, să-și răstoarne conducătorii care le-au adus oprobiul național și să-și așeze partidul pe calea cea dreaptă a servirii țării.
Deci, voi, în primul rând voi, membri onești ai PDL, răsturnați-i!… Aveți demnitatea de a-i răsturna pe cei care, în numele vostru batjocoresc legislația țării, în numele vostru vor schimbări care să le transforme guvernarea în dictatură, în numele vostru și în spatele vostru – pentru că, iată: ei nu mai vin direct să răspundă – au adus populația în pragul răscoalei. Răsturnați-i pe cei care de multă vreme nu vă mai fac vreun bine nici vouă, tot așa cum fac rău aproape întregii populații a țării!

Iar, de la membrii partidului prin care s-a dat nerușinatul răspuns, acest apel  se lărgește către toți cei care pot răsturna o guvernare ce i-a nedreptățit și continuă să-i nedreptățească în deplină nepăsare pentru reacțiile pe care le-ar putea trezi:

Răsturnaţi-i! Pentru că acești guvernanți, conștient sau inconștient, ne împing înapoi, spre ce am crezut că abolim acum două decenii!… Conștienți sau inconștienți, ei fac totul pentru ca populația să se convingă că a apucat-o pe o cale mai rea decât cea de care s-a lepădat strigând lozincile pe care și le-a reamintit aseară.
Și, astfel, ferească Dumnezeu, s-ar putea să cădem înapoi, într-o dictatură ilogică, așa cum tot mai ilogice sunt actele prezidențiale.

Răsturnați-i, oameni buni, pe acești policieni improvizați prin corupție și ilegalitate, dar ajunși la o crimă mult mai mare: Aceea de a convinge populația că a luptat sau a sperat în zadar și a o aduce la actul disperat de a dori mai degrabă vremurile dinainte.

Acesta este actul diavolesc de care eu îi acuz: De a se fi pus în mod conștient sau inconștient în slujba unui soi de KGB care îndeamnă și incită la răspândirea convingerii că era mai bine înainte. Sunt oameni care fac atâta rău prezentului, încât am tot dreptul să-i acuz de a se fi pus în slujba unora care manipulează conștiința colectivă  spre întoarcerea la formele odioase ale trecutului.

Să spunem, oameni buni „Ferească Dumnezeu de așa ceva!” și să ne descotorosim de guvernarea care conduce spre acest pericol național. De câtăva vreme, circulă pe internet o vorbă care se face tot mai răspândită:„Votul – mai puternic decât glonțul”. Manifestările din toată țara, care au culminat cu cea din seara de ieri la București, sunt cea mai clară demonstrație a nevoii inexorabile de alegeri anticipate. Într-o democrație adevărată, temeiul lor ar fi dus de la sine la demisia guvernului. Dar nesimțirea celor care la noi nu respectă un asemenea deziderat și se cramponează de putere, nu are voie să ne învingă.

Răsturnați-i, tocmai în scopul alegerilor anticipate!

Trebuie să perseverăm  în continuare impunându-le.

Corneliu LEU

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

One Comment

 1. Gogu

  18 ianuarie 2012 at 7:26 PM

  Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic dar tinind cont de cei care manifesteaza in piata , de cei care intretin focul manifestatiei, mi-am dat seama ca doriti si dumneavoastra o bucata de ciolan. Daca ati fi fost un om onest atunci ati fi prezentat un set de doleante puterii. Dar dumneavoastra nu doriti decit sa ajungeti dumneavoastra sau prietenii dumneavoastra din opozitie la putere, la borcanul cu miere, la ciolan. Toti cei care formeaza acum opozitia au fost si ei la putere si au plecat pentru ca au fost acuzati de coruptie,furt si rea credinta in promulgarea unor legi drepte.
  Prin protestul dumneavoastra nu faceti decit sa manipulati masele in interesul dumneavoastra personal.
  Cereti puterii actuale sa rezolve acele lucruri care va deranjeaza, de exemplu o sentinta data intr-un caz sa fie aplicata si la un viitor caz asemanator, pentru a nu mai avea cazuri de oameni care provoaca accidente de masina cu morti sau raniti grav si unii fac ani grei de puscarie iar altii primesc o pedeapsa cu suspendare.
  Si pe cine ati vrea sa votam pe cei care au votat legea pensiilor 19/2000 si care stabileste incasarea necuvenita la buget de la angajatori, de contributii pentru pensie care nu sunt luate in calcul la stabilirea pensiilor salariatilor?
  ( http://www.cdep.ro/pls/steno/eVot.Nominal?idv=3090 )
  Constantin Tanase a rezumat totul foarte bine si definitv :
  Ne-am trezit din hibernare
  Şi-am strigat cât am putut:
  Sus Cutare! Jos Cutare!?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Am dorit, cu mic, cu mare,
  Şi-am luptat, cum am ştiut,
  S-avem nouă guvernare?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Ca mai bine să ne fie,
  Ne-a crescut salariul brut,
  Dar trăim în săracie?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Ia corupţia amploare,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Scoatem totul la vânzare?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Pentru-a câştiga o pâine,
  Mulţi o iau de la-nceput,
  Rătăcesc prin ţări străine?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Traversăm ani grei cu crize,
  Leul iar a decăzut,
  Cresc întruna taxe-accize?
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Totul este ca-nainte,
  De belele n-am trecut,
  Se trag sforile, se minte,
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Se urzesc pe-ascuns vendete,
  Cum nicicând nu s-a văzut,
  Ţara-i plină de vedete,
  Şi cu asta ce-am făcut?

  Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
  E sloganul cunoscut;
  Iarăşi am votat ca proştii,
  Şi cu asta ce-am făcut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…