Home Stiri Recomandate Cum arăta Castelul Peleș în perioadă interbelică (galerie foto)

Cum arăta Castelul Peleș în perioadă interbelică (galerie foto)

8 min read
0
0
361

În urmă cu 132 de ani, pe 7 octombrie1883, a fost inaugurat Castelul Peleş din Sinaia, reşedinţa de vară a regilor României. Castelul a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României după planurile arhitecţilor Johannes Schultz şi Karel Liman şi a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz şi Berhard Ludwig din Viena. Castelul a fost declarat muzeu în anul 1953.

1

GALERIE FOTO. Sinaia, oraşul regal. Fotografii rare

Castelul Peleşul a avut marte de nenumărate modificări de-a lungul timpului, la actuala înfățișare ajungându-se abia în anul 1914. Castelul are 160 de camere şi mai multe intrări şi scări interioare. Turnul central măsoară nu mai puţin de 66 de metri înălţime. Vitraliile Castelului Peleş au fost montate între 1883 şi 1914, cele mai multe fiind cumpărate din Elveţia şi Germania, piese datând din secolele XV şi XVII. Castelul are şapte terase decorate cu statui din piatră, fântâni şi vase ornamentale din marmură de Carrara.

VEZI ȘI  GALERIE FOTO. Predealul de demult

În zonă au mai fost constuite și două clădiri mai mici, Pelişorul şi Foişorul. Peleşul are şi o sală de teatru, cu o mică scenă şi 60 de locuri, plus loja regală. Castelul avea dotări foarte moderne pentru acea perioadă. Plafonul de sticlă al holului de onoare este mobil putând fi acţionat de un motor electric și, din anul 1883, castelul are încălzire centrală.

SURSA: http://www.romanialibera.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

Arată grozav, alungesc piciorul și te simți irezistibilă atunci când le porți. Este vorba,…