Home Stiri Recomandate Cum arată Peştera Ialomiţei, recent reabilitată, cea mai vizitată din Munţii Bucegi (Foto & Video)

Cum arată Peştera Ialomiţei, recent reabilitată, cea mai vizitată din Munţii Bucegi (Foto & Video)

4 min read
0
0
331
Peştera Ialomiţei, cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi, a fost redeschisă turiştilor. Peste 400 de metri de subteran pot fi admiraţi în voie, în condiţii de maximă siguranţă. Au fost refăcute pasarelele, iar toate formele naturale au fost puse în valoare de lumini. 646x404
Cea mai vizitată peşteră din Bucegi a fost închisă pentru turişti în luna iulie 2014, iar de sâmbătă, 25 iulie, poate fi din nou vizitată. Sute de turişti au stat la coadă pentru a putea vizita obiectivul.
646x404
“Suntem părtaşi astăzi, în inima munţilor Bucegi, la crearea unui reper esenţial pentru tot ceea ce înseamnă cadrul natural fabulos care ne înconjoară şi, mai mult decât orice, efortul nostru repetat de-a lungul anilor sub forma unei expresii cvasi-uzitate: transformarea şi eficientizarea potenţialului turistic important de care judeţul Dâmboviţa dispune pe Platoul Padina – Peştera”, a declarat la inaugurare, preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

Proiectul are o valoare totală de 6.415.828, 68 lei, din care 4.665.725,12 lei – finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi buget naţional, iar 517.413,88 lei – finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Proiectul presupune modernizarea aleii de acces pietonal care asigură legătura între drumul existent şi Peştera Ialomiţei, pe o lungime de 188,10 m şi cu lăţimea de 2,50 – 3,00 m, refacerea căilor de acces în peşteră şi înlocuirea podeţelor şi scărilor interioare, astfel încât lungimea traseului vizitabil va fi de 435 m, refacerea instalaţiilor electrice, amenajarea unui punct nou de informare turistică şi taxare care îl va înlocui pe cel vechi şi modernizarea platformei exterioare (la intrarea pe traseul vizitabil).
646x404

Peştera a fost dotată şi cu echipamente de sonorizare şi de proiecţie pentru desfăşurarea unor evenimente precum slujbe religioase sau spectacole, sistem de supraveghere video, filme documentare pentru informarea vizitatorilor, dar şi bănci de odihnă, pubele ecologice şi altele.

La eveniment, Camerata Muntenia a oferit un concert de zile mari.

646x404

Prin acest proiect, CJ Dâmboviţa urmăreşte creşterea gradului de atractivitate turistică a zonei şi punerea în valoare a frumuseţii naturale a obiectivului prin folosirea unor soluţii moderne de iluminare interioară şi exterioară, reconfigurarea traseului interior prin diminuarea semnificativă a riscului producerii de accidente, precum şi conservarea şi protejarea mediului prin prevenirea deteriorării obiectivului din cauza practicării unui turism neorganizat.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…