Cum poti sa ai o afacere eco fara sa faci eforturi?
Ciprian Trandafirescu
Cand te gandesti la eco, probabil iti vin in minte: reciclare, masini electrice, energie regenerabila, etc. Te-ai gandit insa ca poti reduce costurile de operare, dezvolta o imagine mai buna in ochii clientilor tai si crea un mediu de lucru eficient, schimband doar cateva obiceiuri si implementand niste simple proceduri in afacerea ta?
Pentru mine, eco inseamna de fapt reducerea pierderilor si a costurilor, eficientizarea procedurilor si a fluxului de comunicare atat in interiorul afacerii cat si in relatiile cu tertii.
Iata cateva metode prin care afacerea ta poate deveni eco:
Eficientizarea consumului de curent electric.
Opreste curentul si toate echipamentele la finalul zilei de lucru. Aceasta actiune simpla poate contribui la reducerea cu pana la 50% a consumului de curent electric al afacerii tale.
Daca nu ai facut-o deja, schimba toate becurile cu filament cu modelul eco. Desi sunt mai scumpe, becurile eco consuma de 4-5 ori mai putin curent decat modelul vechi.
Reciclare
In afara de contractele de care ai nevoie sa aiba semnatura si stampila in original, poti evita sa printezi documente pe care le poti citi/modifica in format digital. Daca totusi ai nevoie sa printezi sau sa scrii pe hartie, incearca sa utilizezi hartie reciclata.
Stabileste un punct de reciclare in firma. Poti recicla macar hartie, ambalaje de plastic, canetele de aluminiu, sticle, pe care le poti duce o data pe luna la un centru de reciclare sau poti incheia contract cu o firma specializata care le preia de la sediul tau.
Transport/Logistica
Chiar daca ai doar cateva masini si cu atat mai mult daca ai o intreaga flota, eficientizarea consumului de combustibil iti aduce reduceri considerabile de costuri. Alternativa mai scumpa este de a incerca sa implementezi masini hibrid sau electrice.
Mersul pe jos face piciorul frumos. Incearca sa eficientizezi accesul angajatilor si al partenerilor de afaceri, astfel incat sediul tau sa fie la distante mici fata de principalele artere si/sau retele de mijloace de transport in comun.
Daca ai intalniri in afara biroului tau, incearca sa le stabilesti intr-o locatie apropiata, iar ideal ar fi sa le grupezi astfel incat sa nu faci mai multe drumuri dus-intors.
Initiaza sau participa la campanii de CSR
In plus fata de aportul real adus in folosul comunitatii, beneficiezi de un PR excelent, fara sa faci eforturi considerabile. Fiecare potential client apreciaza o companie care se implica in plantarea unui copac, strangerea gunoaielor sau reconstructia unei scoli. In acelasi timp, angajatii vor simti ca sunt intr-o companie responsabila si moderna.
SURSA: http://trandafirescu.net
Partajează acest conținut:
Publică comentariul