Cum poti trata candida natural cu produse de la minuneanaturii.ro

Cand vorbim despre candida in domeniul medical, ne referim la o infectie cauzata de o ciuperca, numita Candida albicans, care este prezenta in mod normal in tractul gastro-intestinal si genital. Insa, in anumite cazuri, aceasta ciuperca poate prolifera excesiv in zona vaginala si poate provoca inflamatii. La unele femei predispuse si in anumite conditii, Candida Albicans prolifereaza dand nastere candidozei. Se estimeaza ca 2/3 din femeile aflate la varsta fertila au avut candida cel putin o data in viata. Aceasta ciuperca se gaseste si in cavitatea bucala si in acest caz, daca devine patologica, se numeste afta.

Candida sau candidoza este o infectie vaginala (dar si a cavitatii bucale, a pielii si a mucoaselor intestinale) cauzata de ciuperci din genul Candida. In marea majoritate a cazurilor, cauza este proliferarea excesiva a ciupercii Candida Albicans. Aceasta ciuperca se gaseste in mod normal in flora microbiana a persoanelor sanatoase si nu provoaca niciun rau. Problema apare atunci cand acest microorganism incepe sa scape de sub control si devine un agent patogen, producand astfel candidoza.

Cauzele candidei 

Proliferarea excesiva a ciupercii Candida poate aparea din diverse motive: aparare imuna scazuta, utilizare prelungita a antibioticelor, dezechilibre ale florei vaginale sau intestinale, stres  si multe altele. Tulburarea este frecventa la persoanele cu diabet zaharat, in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, dar si in cazuri de dezechilibru hormonal. Chiar si o dieta care este excesiv de bogata in drojdii si zaharuri poate contribui la aparitia problemei, la fel si utilizarea imbracamintei sintetice. Aceasta include costumele de baie care, ramanand ude si in contact cu corpul pentru o lunga perioada de timp, pot crea un mediu favorabil proliferarii fungice.

Simptomele candidozei vaginale 

Candidoza vaginala afecteaza frecvent femeile aflate la varsta fertila, care ar trebui sa consulte ginecologul pentru o interventie adecvata si pentru a evita riscul de recidiva. Vizita la un specialist este, de asemenea, importanta pentru a intelege daca tulburarea actuala este intr-adevar candidoza, care uneori poate fi confundata cu vaginoza bacteriana. Simptomele candidozei vaginale sunt variabile, dar includ de obicei arsuri si mancarimi intime, durere, roseata, uscaciune vaginala si scurgeri groase, albicioase. Uneori apar si dureri in timpul actului sexual si / sau in timpul urinarii, precum si leziuni ale pielii.

Remedii naturale pentru candida

In cazul candidei, exista cateva remedii naturale care pot ajuta la tratarea problemei si ameliorarea simptomelor. Poti gasi astfel de remedii pe https://www.minuneanaturii.ro/candida. De exemplu, extractul de muguri de nuc (Juglans regia) poate fi util, deoarece restabileste flora intestinala, reduce efectele infectiilor si limiteaza cresterea ciupercii Candida albicans. In cazul candidei, doza recomandata este de 30 de picaturi de macerat in putina apa de 2 ori pe zi. Alte extracte de plante utilizate in general in aceste cazuri sunt cele de angelica, chiparos, salvie, unguras si ginseng siberian. Dozele sunt de aproximativ 20-30 picaturi din extractul ales, de 2-3 ori pe zi.

Fa bai de sezut cu ulei esential de salvie

La nivel local, este posibil sa actionam cu ulei esential de salvie, care are proprietati antibacteriene, antifungice si calmante. In general, se recomanda sa faci bai de sezut adaugand 8-10 picaturi de ulei esential de salvie per spalare.

Bicarbonatul de sodiu aliat util impotriva candidei

Vorbim despre candida cand suntem in prezenta unei infectii fungice asa cum am spus mai sus. Acestea din urma fac parte din familia Candida si exista aproximativ 20 de specii capabile sa infecteze oamenii. Asa cum se stie, prin urmare, ciupercile tind sa prolifereze in zonele umede care sunt predispuse la transpiratie. Asa ca, spalari in zona intima cu bicarbonat diluat in apa calduta pot fi de un real ajutor. Bicarbonatul este bun si pentru candidoza bucala.

De asemenea, este necesar sa actionam in intestin

In cazul candidei, este, de asemenea, esential sa purificam intestinul: putem lua probiotice timp de cel putin doua saptamani, pentru a imbunatati si raspunsul imun. In timpul tratamentului pentru candidoza, este recomandabil sa ai grija si de dieta zilnica, deoarece alimentele bogate in zaharuri si drojdii „hranesc” ciuperca candida si promoveaza cresterea acesteia. Prin urmare, este bine sa elimini sau sa limitezi dulciurile, zaharul, inghetata, cremele, painea, pastele, produsele amidonate si dospite, alcoolul, berea, afumaturile, otetul, branzeturile tari, fructele zaharate si fructele uscate.

Litiu amelioreaza mancarimea  

Candida provoaca arsuri si mancarime? Oligoelementul potrivit este litiul, care ridica pragul de toleranta pentru disconfort si reduce componenta sa psihogena puternica. Uneori poate fi util sa combini litiu cu zinc-cupru (o doza la doua zile), care regleaza axa hipotalamus-hipofiza-gonadala, dar care poate fi un bun suport pentru ameliorarea mancarimii.

Alte remedii homeopate pentru candida

Urmatoarele remedii homeopate trebuie luate intotdeauna in anumite cazuri. Albumina este utilizata daca leucoreea este abundenta, vascoasa si prezinta mancarime. Arsenicum album, pe de alta parte, este remediul natural potrivit daca candida se manifesta cu secretii abundente si urat mirositoare si daca arderea dispare cu bai de sezut calde sau fierbinti.

Ce se intampla daca nu vindecam Candida?

Tratarea Candidei din primul moment in care apare este foarte importanta! Aceasta infectie nu trebuie cu siguranta subestimata! Discuta cu medicul tau si vei vedea ce trebuie facut. Spre deosebire de multe alte boli, Candida Albicans, daca este ignorata, se agraveaza brusc si poate chiar sa devina cronica. Candida este o ciuperca care, daca are posibilitatea de a se extinde, prolifereaza si incepe sa se raspandeasca netulburata cu infestari fungice in toate tesuturile corpului (organe genitale, gura, unghii, piele etc.). Candida este una dintre principalele cauze ale aparitiei a numeroase boli foarte grave, inclusiv: ADHD, artrita, astm, boala celiaca, oboseala cronica, sinuzita cronica, boala Chron, depresie, diabet, eczeme, reflux gastroesofagian, fibromalgie, sindromul colonului iritabil, lupus, migrene, scleroza multipla, obezitatea, colita ulcerativa, vaginita etc.

Debutul acestor boli se datoreaza conditiilor favorabile care se creeaza in cazul cresterii excesive a culturilor de candida. Sistemul imunitar, suprasolicitat de munca pentru combaterea Candidei, ar putea da nastere uneia dintre bolile enumerate mai sus. Prin urmare, proliferarea necontrolata a acestei ciuperci poate modifica echilibrul florei bacteriene (disbioza) pana la punctul de a provoca diverse probleme.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul

You May Have Missed