Home Cum s-a ajuns ca la targurile imobiliare sa se vanda si apartamente vechi

Cum s-a ajuns ca la targurile imobiliare sa se vanda si apartamente vechi

6 min read
0
0
144

Project Expo şi Târgul Imobiliar Naţional tIMOn îşi deschid porţile în următoarele zile în Bucureşti. Organizatorii anunţă reduceri semnificative şi îi încurajează pe potenţialii cumpărători să-şi vândă apartamentele vechi ca să aibă bani de locuinţe noi

În perioada de boom imobiliar, vindeau câteva apartamente noi pe zi, acum, unii dezvoltatori abia dacă mai găsesc câte un client la câteva luni. Şi pentru că şi câştigurile organizatorilor de târguri s-au diminuat proporţional, şi evenimentele de profil arată diferit. Săptămâna viitoare, pe 9 septembrie, Târgul Imobiliar Naţional vine cu o ofertă “de criză”, pentru românii refuzaţi de bănci. Astfel, cine vrea un apartament într-un complex rezidenţial va putea să îl vândă pe cel vechi, chiar prin intermediul dezvoltatorului, care lucrează cu propriii lui brokeri.

“Schema” este simplă: proprietarul locuinţei vechi va afla direct la târg cam cât poate obţine pe vechea locuinţă, după care va fi ghidat către ofertele din ansamblurile rezidenţiale, ne-au explicat organizatorii. “În condiţiile în care creditarea suferă, băncile nefiind dispuse să acorde prea uşor credite şi astfel îngreunează situaţia, vânzarea locuinţei vechi pentru a finanţa cumpărarea uneia noi devine extrem de importantă, iar demersul poate fi unul dintre argumentele relansării pieţei rezidenţiale”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn. În total, 100 de proiecte rezidenţiale noi vor fi prezentate la evenimentul de săptămâna viitoare plus peste 4.000 de apartamente vechi.

Târgul imobiliar s-a extins şi pe net

Şi organizatorii Project Expo, care şi-a deschis azi porţile la Palatul Copiilor din Bucureşti, se laudă cu concepte noi, dar şi cu reduceri de aproximativ 30%, în medie. Punctul forte al evenimentului se doreşte a fi varianta online a târgului, dedicată în special cumpărătorilor din provincie, care nu pot veni în Capitală în acest weekend. “Toţi dezvoltatorii au oferte speciale şi reduceri pe perioada târgului, aproximativ jumătate dintre locuinţe având preţuri mici şi medii”, ne-a declarat Sorin Săraru, managing partner al târgului. Cel mai ieftin apartament care poate fi cumpărat la un preţ mai mic decât în mod normal doar pe perioada evenimentului este o garsonieră de 39.500 de euro, în timp ce două camere costă între 48.000 şi 50.000 de euro. Preţurile nu sunt însă neapărat un argument pentru vizitatori să încheie imediat o tranzacţie. La ediţia precedentă, din luna iulie, doar 17 precontracte au fost semnate pe durata evenimentului, la care s-au adăugat câteva sute de vizionări. (Simona Simionescu)

INFO Apartamentele noi s-au scumpit

Preţurile pe piaţa imobiliară au continuat să scadă şi în august, potrivit analizei realizate de site-ul specializat imobiliare.ro, care ia în calcul preţurile cerute de vânzători. În medie, apartamentele s-au ieftinit cu 3% la nivel naţional, până la 1.116 euro/mp util, cu 35 euro mai puţin decât în iulie. Realizatorii analizei citate nu exclud scăderi ale preţurilor în lunile următoare. În aşteptarea târgurilor de profil, dezvoltatorii au crescut preţurile apartamentelor noi cu 0,3% în Bucureşti, în medie, luna trecută.

SURSA: http://www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…