Home Breaking News Stiri interne Cum sa-ti vinzi mai repede casa in 2015? – PONTURI pentru a-ți vinde locuința rapid

Cum sa-ti vinzi mai repede casa in 2015? – PONTURI pentru a-ți vinde locuința rapid

15 min read
1
0
528

“Cred că tehnicile de vânzări sunt aceleași în fiecare țară, cu diferența că sunt ghidate de culturi diferite și alte metode de negociere. Întotdeauna trebuie să existe loc de negocieri…Dar afacerile cu imobiliare sunt aceleași, fie că au loc în Australia sau New York. Trebuie doar să fii pregătit să VINZI“, spunea George Ross.

Cum sa vinzi o casa
Piața imobiliară din prezent este suprasaturată cu proprietăți care promit să satisfacă toate preferințele și bugetele. În acest context, este esențial ca proprietatea oferită spre vânzare să atragă atenția posibililor cumpărători cât mai repede cu putință. Deci, ce e de făcut pentru a reuși să vinzi cât mai repede? În rândurile următoare vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta în acest demers.

Ești PROPRIETAR, AGENT IMOBILIAR sau DEZVOLTATOR? Dacă răspunsul este da, atunci scopul tău este să vinzi o locuință în timp cât mai scurt și cu cât mai puțin efort.  Pentru aceasta, nu trebuie neapărat să folosești strategii și tehnici complicate de vânzări, ci trebuie să urmezi câțiva pași simpli, care au effect de fiecare dată.

Nu spunem nici că vânzarea unui imobil este un lucru super facil, mai ales pentru cei care nu au experiență în imobiliare și se așteaptă la rezultate fulminante. De aceea, este important să ai o imagine clară asupra întregului proces încă de la început și să te ajuți de câteva “trucuri” care vor eficientiza procesul de vânzare.

1 – FOTOGRAFII DE CALITATE

“Cumpărătorul are nevoie de o sută de ochi, pe când vânzătorului îi trebuie unul sigur” (George Herbert)

Nu este o noutate că fotografiile sunt cele care atrag prima dată atenția potențialior cumpărători și că ele reprezintă coloana vertebrală a unei campanii de vânzări de succes. Pentru aceasta, utilizarea unor fotografii de calitate te va ajuta să transformi vizualizările în posibili clienți.

Cum sa vinzi o casaCu un timp limitat și nenumărate anunțuri de analizat, atenția cumpărătorilor trebuie captată de la început, lucru posibil numai printr-o experiență vizuală deosebită. Dacă prețul este probabil primul element de filtrare, fii sigur că imaginile ocupă următorul loc în procesul de căutare.

Nu ignora rolul imaginilor de calitate și angajează un profesionist pentru această sarcină. Acesta va ști să evidențieze punctele forte ale locuinței și să evite detaliile care ar putea îndepărta clienții.

Ordinea fotografiilor este și ea importantă. De aceea, cea mai reușită imagine ar trebui să ocupe prima poziție.

2 – Decrierile sunt importante!

A ști să folosești cuvintele perfecte pentru a atrage atenția poate face de multe ori diferența dintre o tranzacție de succes și un eșec. În același timp, încearcă să compui o descriere obiectivă, fără să denaturezi adevărul. Descrierea pertinetă, alăturată unor imagini atrăgătoare, va crea o legătură între vânzător și cumpărător, bazată pe transparență.

Chiar dacă se spune că fotografiile aduc cele mai bune rezultate, cei care sunt cu adevărat interesați de achiziționare vor citi, mai mult ca sigur, și descrierile, pentru a afla mai multe detalii despre ceea ce vor să cumpere. Deci, folosește descrieri corect alcătuite pentru a-ți atinge obiectivul!

Pont: Adu casa pe care dorești să o vinzi în cea mai bună formă cu putință și apoi subliniază-i caracteristicile cele mai atrăgătoare. Gandeste-te mereu la potentialul cumparator, nevoile lui și subliniază ceea ce este semnificativ pentru el!

3 – Prezenta online este obligatorie!

Este inutil să mai amintim cât de importantă este prezența constantă și complexă pe Internet. Cu cât mai multe persoane îți vor vedea oferta, cu atât mai multe șanse de succes vei avea. De aceea, este indicat sa publici anuntul pe toate site-urile specializate in vanzari imobiliare.  Nu te limita la acele site-uri care iti ofera totul gratuit. Un site serios iti va oferi instrumente de promovare variate si pentru o vizibilitate mai buna va trebui sa accepti plata. Inainte de a plati, asigura-te ca site-ul respectiv este cunoscut si are o audienta mare (majoritatea site-urilor serioase au traficul public http://www.trafic.ro/vizitatori/top-siteuri-imobiliare-constructii-anunturi-imobiliare/saptamana)

Cum sa vinzi o casaÎn același timp, toate efoturile vor fi în zadar dacă te vei prezenta în online cu un conținut slab, fie ca este vorba de fotografii de calitate proasta fie ca informatiile sunt incomplete sau descrierea precara.

Pont: Atunci când vrei să oferi o locuință spre vânzare, alege să lucrezi doar cu profesioniști. Dacă nu vei apela la persoane pregătite pentru această sarcină, sperând să economisești resursele bănești, vei sfârși prin a cheltui mult mai mult decât ai anticipat!

4 – Prima impresie contează!

Așa cum am menționat și mai sus, atunci când dorești să vinzi o locuință, trebuie să te asiguri că aceasta este în cea mai bună formă cu putință. Fiecare casă are câte un element atractiv, fie că este vorba de finisaje, distribuirea camerelor sau o terasa/ grădină de vis, și pentru a le scoate în evidență ai nevoie de o “mână” de profesionist.

Pont: Ordinea și curățenia sunt cartea de vizită a casei tale!

5 – Planifică ședința foto!

Una din strategiile de vânzari imobiliare este aceea de a alege momentul cel mai potrivit pentru realizarea ședinței foto. Înainte să planifici photo-shooting-ul, încearcă sa obții păreri din cât mai multe surse. Unde este nevoie de îmbunătățiri? Ce parte a casei necesită atenția ta?

Întotdeauna există loc de îmbunătățiri, deci, înainte să faci orice altceva, încearcă să descoperi părțile casei pe care ar trebui să te concentrezi, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Orice element poate face diferența în final.

6 – Apeleaza la un profesionist!

În industria imobiliarelor există doar două opțiuni: eșec sau succes. Cum poți atrage șansele de partea ta? Cu puțină pregătire în avans. Familiarizează-te cu prețurile de pe piață și dacă nu ești un cunoscător al domeniului, cere ajutorul unuia. Nu exclude din start posibilitatea de a apela la un agent imobiliar.

Pont: Incearca sa gasesti un agent imobiliar care este specializat pe zona unde este amplasata proprietatea ta. Asigura-te ca va face toate eforturile pentru a vinde cat mai repede si in cele mai bune conditii pentru tine prin negocierea unui comision de success sub forma de procent din valoarea tranzactiei si ofera-i exclusivitate pentru un timp limitat.

7 – Fii pregătit să negociezi!

“Toată lumea spune că atunci când își cumperi prima locuință te simți ca un adult. Nimeni nu menționează că atunci când o vinzi te transformi din nou într-un copil.” (Anderson Cooper)

Atunci când totul eșuează, prețul poate fi elementul salvator. Oamenii sunt pregătiți să își compromită dorințele atunci când bugetul nu le permite să le îndeplinească. De aceea, un vânzător, indiferent dacă vorbim despre proprietari, agenții imobiliare sau fotografi, trebuie să fie gata să negocieze. Un citat care circulă în industria imobiliarelor spune: “Dacă nu există flexibilitate, nu există nici tranzacție!”

Cum sa vinzi o casa

Pont: Când vine vorba de prețuri, analizează, investighează și apoi testează. În cazul în care nu funcționează de la început, fii gata să te adaptezi. Cu alte cuvinte – fă-l să funcționeze. Mai bine fă un compromis, decât să dai greș în totalitate!

Deci, cum poți vinde o locuință cât mai repede? Fii tu cel care are cea mai bună ofertă de pe piață! Cercetează, utilizează instrumente de marketing de înaltă calitate, fii gata să faci un compromis și să-ți ajustezi tehnica. Pe scurt, transforma-te intr-un punct de referință! Sau lasă-i pe alții sa o facă pentru tine…

SURSA: http://www.magazinuldecase.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

One Comment

  1. Catalin

    7 septembrie 2016 at 3:15 PM

    Eu cred ca prezenta online este foarte importanta si te ajuta cel mai mult daca vrei sa iti vinzi casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…