Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Cupa Alfa la schi alpin pe 27 ianuarie 2012 la Predeal

Cupa Alfa la schi alpin pe 27 ianuarie 2012 la Predeal

8 min read
0
0
357

La Predeal se va desfășura Cupa Alfa la schi alpin. Întrecerea se adresează amatorilor şi va fi organizată de Fundaţia Alfa 2000.

Concursul începe în 27 ianuarie 2012, la ora 13.00, cu proba feminină de slalom. Următoarea zi, întrecerea debutează la ora 9.00. Primele vor concura tot fetele, de data aceasta în proba de slalom uriaş. De la ora 13.00 va avea loc o competiţie destinată celor mici. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 16.00.

GENERALITĂŢI

 • Cupa ALFA este o competiţie de schi alpin organizată anual de Clubul Sportiv ALFA‑Q cu sprijinul financiar al Fundaţiei ALFA 2000.
 • Competiţia are ca obiectiv central decernarea trofeului transmisibil „Cupa ALFA”, trofeu cu tradiţie îndelungată, care se atribuie echipei ce obţine cele mai bune rezultate calculate pe baza unor criterii menţionate mai jos.
 • Pentru organizarea şi desfăşurarea probelor individuale se aplică Regulamentul Cadru publicat de Asociaţia Municipală de Schi-Biatlon.
 • În cazul unor texte contradictorii, în competiţia „Cupa ALFA” se aplică textele din acest regulament.

CATEGORII

Pentru o mai corectă clasificare a sportivilor în funcţie de potenţialul biologic al acestora, clasamentele individuale şi ordinea de start se stabilesc separat pe categorii de vârstă şi sex.

Categoriile sunt următoarele:

Feminin

-25 : vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani

+25 : vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani

+35 : vârsta cuprinsă între 35 şi 44 de ani

+45 : vârsta cuprinsă între 45 şi 54 de ani

+55 : 55 de ani sau peste

Masculin

-30 : vârsta cuprinsă între 12 şi 29 de ani

+30 : vârsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani

+40 : vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani

+50 : vârsta cuprinsă între 50 şi 59 de ani

+60 : 60 de ani sau peste

COMPONENŢA ECHIPELOR

 • Formaţiunile sportive pot înscrie un număr nelimitat de sportivi şi sportive în vârstă de 12 ani sau mai mult (născuţi în anul 2000 sau anterior).
 • Pentru întocmirea clasamentului pe echipe se vor lua în considerare cele mai bune 4 dintre rezultatele obţinute de sportivi şi cele mai bune 2 dintre rezultatele obţinute sportive. Se iau în considerare numai sportivii care au participat la ambele probe.
 • Dintr-o aceeaşi categorie de vârstă şi sex nu se iau în considerare decât cele mai bune 2 rezultate obţinute de sportivii unei echipe, respectiv cel mai bun rezultat obţinut de sportivele echipei.

PROBE INDIVIDUALE

Competiţia se desfăşoară de-a lungul a două zile de concurs, astfel:

–           Ziua I – Proba de slalom (2 manşe)

–           Ziua a II-a – Proba de slalom uriaş (1 sau 2 manşe)

Ambele probe sunt etape ale Campionatului Municipal; sistemele de punctaj şi condiţiile de acordare a punctelor sunt specificate în regulamentele campionatelor respective.

CLASAMENTE INDIVIDUALE

 • Se întocmesc clasamente individuale pentru fiecare probă şi pentru fiecare categorie de vârstă şi sex.
 • Pentru fiecare clasament se iau în considerare întâi sportivii care termină ambele manşe ale probei iar clasamentul se întocmeşte în ordine crescătoare după suma timpilor din cele două manşe.
 • Sportivii care au terminat numai prima manşă se consideră clasaţi în continuare, în ordine crescătoare a timpilor obţinuţi în manşa întâi.

CLASAMENT PE ECHIPE

 • Pentru calculul clasamentului pe echipe, fiecărui sportiv i se atribuie un număr de puncte egal cu numărul locului pe care l-a ocupat în clasamentul probei.
 • Pentru fiecare echipă se iau în considerare cele mai mici 4 punctaje de sportivi şi 2 punctaje de sportive din clasamentele probei de slalom şi, separat, cele mai mici 4 punctaje de sportivi şi 2 punctaje de sportive din clasamentele probei de slalom uriaş;
 • Punctajul unei echipe se stabileşte ca sumă a celor 12 punctaje individuale menţionate la articolul 105.2; pentru fiecare punctaj individual lipsă, se adaugă 10 puncte de penalizare.
 • Clasamentul pe echipe se întocmeşte în ordine crescătoare a punctajelor menţionate la articolul 105.3

TAXE DE PARTICIPARE

 • Taxa de participare este de 50 RON pentru fiecare sportiv înscris în competiţie, dacă taxa se plăteşte până luni, 23 ianuarie 2012; sportivii astfel înscrişi vor lua startul în prima manşă a unei probe în conformitate cu articolul 110-ORDINEA DE START din Regulamentul Cadru publicat de Asociaţia Municipală de Schi-Biatlon.
 • Taxa de participare pentru sportivii înscrişi după data de 23 ianuarie 2012 este de 70 RON iar sportivii respectivi vor lua startul în prima manşă la sfârşit, în ordinea înscrierii (în prima manşă nu beneficiază de prioritatea grupei de vârstă).

SURSA: http://www.schibucuresti.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…