Avertizarea de vreme rea și risc de avalanșă se menține la munte. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseele montane deoarece pericolul de a fi prinși sub pereții de zăpadă este foarte mare.

Vântul bate cu putere pe platoul Bucegi, viscolind zăpada, iar în aceste condiţii există risc de producere a unor avalanşe.

Salvatorii montani le atrag atenţia turiştilor să nu urce pe munte întrucât se pot rătăci fiindcă vizibilitatea este redusă sau pot fi surprinşi de avalanşă. „În primul rând, a nins abundent pe creste, stratul de omăt este instabil şi există transport mare de zăpadă din cauza viscolului. Le recomandăm turiştilor să nu meragă pe platoul Bucegi deoarece riscul de producere al avalanşelor, pe o scală de la 1 la 5, se află undeva între 2 şi 3″, ne-a explicat Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni.

Și pe DN1 și DN1A, iarna și-a făcut simțită prezența. Momentan, se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Pe DN1A, în zona Cheia, stratul de zăpadă măsoară, pe mici porţiuni, aproximativ 1-2 centimetri.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…