Home Cursuri gratuite pentru calificare in turism

Cursuri gratuite pentru calificare in turism

5 min read
10
0
779

Angajatii care vor sa se califice sau sa se recalifice in cateva domenii specifice turismului vor avea ocazia sa se inscrie, de saptamana viitoare, la un curs gratuit in acest sens. 

Mai exact, este vorba despre proiectul “Alege o cariera in turism-ospitalitate – calificarea si recalificarea angajatilor in regiunile Sud Est, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov”, lansat, ieri, de catre SC. Eurodezvoltare (furnizor autorizat de formare profesionala), in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Prahova, Confcommercio Verona din Italia, dar si cu SC Tourism Hotel and Restaurant Consulting Group SRL. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, si se ridica la o valoare initiala de cinci milioane de euro. Proiectul are o perioada de implementare de doi ani, obiectul acestuia fiind dezvoltarea fortei de munca din perspectiva invatarii pe tot parcursul vietii, ca urmare a cresterii nivelului de orientare si performanta profesionala. ,,Este un proiect menit sa promoveze programe inovative de informare si calificare, orientare profesionala corelate cu nevoile unei piete dinamice a muncii, cerintele de competivitate si principiile durabilitatii, pentru a dezvolta forta de munca din perspectiva invatarii pe tot parcursul vietii. In acest context sunt asteptate sa se inscrie persoane interesate sa invete mai mult in acest domeniu, indiferent de nationalitate, apartenenta etnica, varsta sau dizabilitati’’, ne-a declarat Mariana Dobre, asistent manager al proiectului.

Astfel, in cadrul acestuia vor fi organizate cursuri gratuite de calificare sau de recalificare pentru cateva dintre ocupatiile specifice turismului si anume: camerista, bucatar, ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentatie, cofetar-patiser, administrator pensiune turistica, tehnician de hotel, agent de turism/ghid. Beneficiarii proiectului vor fi 850 de persoane angajate in mediul urban din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Est si Sud Muntenia, respectiv angajati, manageri, persoane fizice autorizate, membri ai intreprinderilor familiale, membri ai intreprinderilor individuale – care vor dori sa se inscrie la cursuri. Si chiar daca proiectul este dedicat in exclusivitate angajatilor din mediul urban, e bine de stiut ca pot participa si angajati din mediul rural cu conditia ca sediul social al firmei unde lucreaza sa fie in mediul urban. ,,Dintre cei 850 de beneficiari ai proiectului, doar 504 vor participa efectiv la cursuri de calificare si recalificare. In cazul a 50 de beneficiari, se vor valida doar competentele in urma unui test si vor primi un certificat de absolvire, iar alte 150 de persoane inscrise vor fi orientate profesional’’, ne-a explicat interlocutoarea noastra.

Tot in cadrul acestui proiect vor fi lansate si doua ghiduri – unul de orientare profesionala in turism/ospitalitate si un altul de acordare servicii de orientare si consiliere profesionala.

E bine de stiut ca toti cei care vor absolvi in urma examenului cursurile respective vor beneficia, la final, de o bursa de merit de 700 de lei, dar si de o vizita de trei zile in Italia pentru un schimb de experienta. In ceea ce priveste modalitatea de inscriere sau de obtinere a mai multor detalii despre locatia unde se vor desfasura cursurile, cei interesati pot accesa site-urile www.carierefarafrontiere.ro sau www.eurodezvoltare.ro.
C.Dobre

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

10 Comments

 1. simileac costache

  7 septembrie 2011 at 5:45 PM

  sunt interesat de cursurile in turism si as dori mai multe relatii, pentru a fi inscris la :administrator pensiune.

 2. Masgaciu Madalina

  2 februarie 2012 at 12:32 PM

  Buna ziua,
  as vrea sa stiu daca mai este valabila acesta oferta.
  Sunt interesata de cursurile pentru Administrator Pensiune.
  Mentionez ca sunt angajata in mediul urban (nu in domeniul turismului) si as vrea sa stiu care sunt conditiile pentru a putea fi inscrisa la aceste cursuri, sau pentru validarea competentelor in urma uniu test.

 3. mirica alina

  22 martie 2012 at 12:58 AM

  vreau sa urmez acest curs,lucrez in domeniu de 7 ani si vreau sa mai adaug cunostinte noi. va multumesc

 4. mirica alina

  22 martie 2012 at 12:59 AM

  va multumesc!

 5. Nicu

  1 aprilie 2012 at 9:06 PM

  Buna Ziua!
  Va rog as dori sa pot participa aici in Bucuresti la un curs gratuit de agent/ghid turism,ma poate cineva ajuta cu informatii sigure si exacte despre astfel de cursuri,unde se organizeaza,o adresa,un telefon,un site,un email,orice fel de informatie pe care o considerati de ajutor si folositoare.Am cautat de m-am plictisit pe internet si nu am gasit nimic.

  Multumesc!

 6. BONDER SANDA

  22 octombrie 2012 at 11:12 AM

  buna ziua!Sunt din Busteni si am o locatie care ar putea deveni in viitor o frumoasa pensiune.Va rog sa ma ajutati cu informatii despre acest lucru.Vreau sa particip la cursurile gratuie de manager pensiune si ce acte minime necesare am nevoie ptr a demara aceasta afacere de familie.Am lucrat in domeniu 9 ani in strainatate pe un vase de croaziera.Va multumesc anticipat

 7. BONDER SANDA

  22 octombrie 2012 at 11:12 AM

  astept vesti de la dvs

 8. alina

  13 ianuarie 2013 at 12:12 PM

  Unde se tin aceste cursuri m-ar interesa si pe mine.multumesc

 9. Alexandra

  1 septembrie 2013 at 9:46 PM

  Buna ziua, spune-ti va rog frumos care sunt conditiile pentru a putea participa la aceste cursuri. Multumesc anticipat !

 10. VARSAMI OVIDIU

  21 octombrie 2014 at 3:42 PM

  Ma intereseaza cursuri in domeniul tehnician de hotel. Mentionez ca activez in acest domeniu si doresc sa ma perfectionez.
  Tel. 0722 / 551833.
  Cu stima,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…