Home De astazi Brasovul este “Oras din poveste”

De astazi Brasovul este “Oras din poveste”

6 min read
0
0
211

Luni, 6 decembrie va avea loc deschidere oficială  „Braşov – oraş din poveste” cu particparea primarului Braşovului, George Scripcaru. Se va face aprinderea iluminatului ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Ora de incepere: 17:30.

SURSA: http://www.stiribrasov.ro

=================

Braşov, oraş de poveste al României

Postat la Vacante.md (01-05-2008)

Braşov (în germană Kronstadt maghiară Brassó, latină Corona, poloneză Braszów; de asemenea pe hărţile vechi trecut Cron∫tadt sau Braßov).

La poalele muntelui Tâmpa situat la răscrucea unor vechi drumuri ce legau Transilvania de Ţara Românească şi Moldova, Braşovul era încă din Evul Mediu un important centru meşteşugăresc şi comercial. Astăzi reprezintă un important centru turistic. Braşovul este cunoscut şi datorită Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur”, ce se ţine în Piaţa Sfatului din centrul oraşului.

Brasov: centrul orasului

Locaţia centrală în cadrul ţării de care se bucură municipiul Braşov fac din acesta un important punct de plecare pentru turiştii din ţară şi străinătate. De aici se pot face excursii la Marea Neagră, în Bucovina, cu vestitele sale mănăstiri, în Maramureş, pe munţii din lanţul carpatic, în zona cetăţilor dacice din Ţara Haţegului etc.
Cea mai bună vedere asupra oraşului se poate obţine din vârful muntelui Tâmpa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.

Brasov: vedere din telecabina

Brasov: vedere

Brasov: telecabina Tampa

Biserica Neagră aflată în acest oraş nu ar trebui ratată de nimeni care trece prin Braşov. Aceasta este o biserică evanghelică în stil gotic, singura de acest gen din România şi chiar din Europa Centrală şi de Est. Iniţial purta numele de Biserica Sfânta Maria, însă în 1689 a fost incendiată şi astfel a primit numele de Biserica Neagră. Cei care au refăcut biserica după incendiu erau nişte meşteri polonezi pentru că meşterii locali nu mai ştiau cum să închidă bolţi de dimensiuni atât de mari.
Noile bolţi, însă, sunt în stil baroc, nu gotic.

Brasov: Biserica Neagra

Daca nu ştiaţi, în Braşov puteţi găsi cea mai îngustă stradă din Europa: Strada Sforii.

Brasov: Strada Sforii

Deşi pare a fi o simplă cărăruşă printre blocuri, să ştiţi că aceasta are chiar şi doi jandarmi care stau la ambele întrări şi o păzesc de cei şmecheri :) .

Brasov: latimea Sforii

După cum vedeţi doar cu bicicleta se poate circula pe aici.

Ultima mea călătorie la Braşov a fost foarte relaxantă şi plină de farmec. Deşi în oraş erau vreo 15-17 grade, la 12 km distanţă de oraş, în Poiana Braşov era zăpadă şi unii încă mai schiau.

Brasov: Poiana Brasov

Brasov: pirtie Poiana Brasov

Aici în Poiană am găsit şi un restaurant tradiţional românesc extraordinar de frumos amenajat şi foarte apreciat de turişti: Coliba Haiducilor.

Brasov: Coliba Haiducilor

Brasov: in Coliba Haiducilor

Aceasta este un fel de debara care aparţine de acest restaurant şi, după cum se vede foarte bine, este plină de legume, fructe, borcane cu muraturi, carne afumată etc., toate puse la păstrare. Sunt 100% naturale, ne-am convins noi de asta.

Următorul punct al excursiei noastre a fost Castelul Bran care m-a fermecat de fiecare dată când l-am vizitat.

Brasov: Castelul Bran

Aceasta este o curte interioară a castelului.

Brasov: Patul lui Dracula

Iar acesta se spune ca ar fi patul în care-şi odihnea oasele Dracula. L-am fotografiat mai din lateral ca să nu ne prindă vreo cameră de filmat instalată în castel (este interzis să faci poze).

Mai sunt multe locuri de vizitat în Braşov. Îţi trebuie timp şi vreme bună.

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…