De astazi Brasovul este „Oras din poveste”
Luni, 6 decembrie va avea loc deschidere oficială „Braşov – oraş din poveste” cu particparea primarului Braşovului, George Scripcaru. Se va face aprinderea iluminatului ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Ora de incepere: 17:30.
SURSA: http://www.stiribrasov.ro
=================
Braşov, oraş de poveste al României
Braşov (în germană Kronstadt maghiară Brassó, latină Corona, poloneză Braszów; de asemenea pe hărţile vechi trecut Cron∫tadt sau Braßov).
La poalele muntelui Tâmpa situat la răscrucea unor vechi drumuri ce legau Transilvania de Ţara Românească şi Moldova, Braşovul era încă din Evul Mediu un important centru meşteşugăresc şi comercial. Astăzi reprezintă un important centru turistic. Braşovul este cunoscut şi datorită Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur”, ce se ţine în Piaţa Sfatului din centrul oraşului.
Locaţia centrală în cadrul ţării de care se bucură municipiul Braşov fac din acesta un important punct de plecare pentru turiştii din ţară şi străinătate. De aici se pot face excursii la Marea Neagră, în Bucovina, cu vestitele sale mănăstiri, în Maramureş, pe munţii din lanţul carpatic, în zona cetăţilor dacice din Ţara Haţegului etc.
Cea mai bună vedere asupra oraşului se poate obţine din vârful muntelui Tâmpa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.
Biserica Neagră aflată în acest oraş nu ar trebui ratată de nimeni care trece prin Braşov. Aceasta este o biserică evanghelică în stil gotic, singura de acest gen din România şi chiar din Europa Centrală şi de Est. Iniţial purta numele de Biserica Sfânta Maria, însă în 1689 a fost incendiată şi astfel a primit numele de Biserica Neagră. Cei care au refăcut biserica după incendiu erau nişte meşteri polonezi pentru că meşterii locali nu mai ştiau cum să închidă bolţi de dimensiuni atât de mari.
Noile bolţi, însă, sunt în stil baroc, nu gotic.
Daca nu ştiaţi, în Braşov puteţi găsi cea mai îngustă stradă din Europa: Strada Sforii.
Deşi pare a fi o simplă cărăruşă printre blocuri, să ştiţi că aceasta are chiar şi doi jandarmi care stau la ambele întrări şi o păzesc de cei şmecheri .
După cum vedeţi doar cu bicicleta se poate circula pe aici.
Ultima mea călătorie la Braşov a fost foarte relaxantă şi plină de farmec. Deşi în oraş erau vreo 15-17 grade, la 12 km distanţă de oraş, în Poiana Braşov era zăpadă şi unii încă mai schiau.
Aici în Poiană am găsit şi un restaurant tradiţional românesc extraordinar de frumos amenajat şi foarte apreciat de turişti: Coliba Haiducilor.
Aceasta este un fel de debara care aparţine de acest restaurant şi, după cum se vede foarte bine, este plină de legume, fructe, borcane cu muraturi, carne afumată etc., toate puse la păstrare. Sunt 100% naturale, ne-am convins noi de asta.
Următorul punct al excursiei noastre a fost Castelul Bran care m-a fermecat de fiecare dată când l-am vizitat.
Aceasta este o curte interioară a castelului.
Iar acesta se spune ca ar fi patul în care-şi odihnea oasele Dracula. L-am fotografiat mai din lateral ca să nu ne prindă vreo cameră de filmat instalată în castel (este interzis să faci poze).
Mai sunt multe locuri de vizitat în Braşov. Îţi trebuie timp şi vreme bună.
Partajează acest conținut:
Publică comentariul