Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Debut de sezon in competitiile de bob, sanie si skeleton

Debut de sezon in competitiile de bob, sanie si skeleton

5 min read
0
0
306

Saptamana viitoare, la Campulung Muscel, vor avea loc primele competitii din noul sezon la bob, sanie si skeleton, forul national de specialitate organizand Campionatele nationale de sarituri. Aceste intreceri reprezinta o prima etapa in pregatirea sportivilor pentru competitiile pe gheata din iarna. 

La startul campionatelor se vor afla si reprezentantii celei mai valoroase echipe din tara la respectivele discipline, cea de la Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia. “Dupa perioada de pregatire din vara, a sosit momentul sa observam nivelul la care ne aflam, prin participarea la acest campionat. Vom avea 20 de sportivi prezenti si avem stabilit ca obiectiv obtinerea a 20 de medalii. Tratam aceste competitii cu mare seriozitate, atat la categoria seniorilor, cat si la cea a juniorilor”, ne-a declarat directorul clubului prahovean, Liviu Turea.

La sanie, echipa prahoveana, pregatita de antrenorii Alexandru Comsa si Corina Dragan, si-a propus sa castige titlurile nationale atat la seniori, cat si la juniori. Prezenti la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Violeta Stramaturaru si Valentin Cretu se numara printre favoritii de la categoria seniorilor, in timp ce Loredana Sovaiala si echipajul de dublu format din Radu Sovaiala si Alexandru Teodorescu au cele mai multe sanse pentru castigarea medaliilor de aur la juniori, iar Marian Gitlan – la cadeti.

Despre perioada de pregatire anterioara campionatelor, antrenorul Alexandru Comsa ne-a precizat: “Am efectuat o pregatire intensa in aceasta perioada, in mod special pe role si la partea fizica, iar, acum, speram sa avem si rezultate pe masura. Aceste campionate de starturi reprezinta o prima etapa din pregatirea concursurilor de pe gheata. Cei mici sunt initiati in tainele acestui sport, iar la sectia noastra acestia au avantajul ca pot invata chiar de la sportivi experimentati, care au fost la competitii internationale de anvergura, care au culminat cu prezenta la Olimpiada. Pentru cei mari, insa, reprezinta o verificare a nivelului la start, capitol deosebit de important in sanie”.

Pentru competitia de bob, echipa CSO Sinaia are ca obiectiv castigarea tuturor titlurilor nationale, dupa cum ne-a marturisit antrenorul Marius Ene: “Chiar daca nu am reusit sa ne pregatim cu totii, in comun, sportivii au avut stabilit un program de antrenament. Participarea la acest campionat reprezinta un test util, deoarece acum se vede nivelul de pregatire si vom putea stabili modul cum vom aborda competitiile urmatoare”.

Dintre sportivii clubului prahovean, in sezonul trecut, echipajul format din Adreas Neagu si Paul Muntean s-a remarcat in mod special, castigand titlul national, la editia desfasurata la Igls. De asemenea, la feminin, rezultate importante au avut Madalina Vlad si Maria Constantin, care, la numai 19 ani, se afla in grafic pentru calificarea la prima editie a Jocurilor Olimpice pentru tineret, de anul viitor.

In cadrul intrecerii de skeleton, de mentionat ca echipa CSO Sinaia ii are pe cei mai valorosi sportivi din tara, Maria Mazilu si Silviu Mesarosi impresionand la competitii internationale, in sezonul trecut. De pregatirea lor se ocupa antrenorul Marius Ene. De altfel, Maria Mazilu a fost, in 2010, prima sportiva din Romania care s-a calificat la o editie a Jocurilor Olimpice la skeleton, in timp ce Silviu Mesarosi a obtinut locul al saptelea la Campionatul Mondial de juniori.

Petre APOSTOL
SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…