Home Breaking News Stiri interne Reteta de la munte: “Zacuscă cu ciuperci”

Reteta de la munte: “Zacuscă cu ciuperci”

4 min read
0
0
194

Zacusca cu ciuperci este minunată ca gustare în anotimpul rece. Şi pentru că este vremea ei şi a murăturilor ne-am gândit să vă oferim o reţetă simplă, de toamnă, care sper să vă placă. O puteţi prepara cu orice tip de ciuperci găsiţi. Pentru un plus de savoare puteţi adăuga în compoziţie şi câteva măsline.

Ingrediente: (Nr. porţii: 3 borcane)

  • 2 vinete mijlocii (1 kg)
  • 3 ardei graşi mari (1 kg)
  • 1 ceapă mare (200 – 250 g)
  • 225 ml suc de roşii
  • 60 ml ulei
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 2 foi de dafin
  • sare şi piper
  • 1 linguriţă de miere (opţional)
  • măsline (opţional)

Mod de preparare:

1. Se coc vinetele şi ardeii pe aragaz sau în cuptor. După ce s-au copt ardeii, fierbinţi se pun într-un vas, se presară sare şi se acoperă (ca să se cureţe coaja mai uşor). Vinetele se curăţă şi se pun la scurs (câteva ore) pe un fund înclinat la 30–40 de grade sau într-o strecurătoare.

2. Se dau prin maşina de tocat ardeii şi vinetele.

3. Se curăţă şi se taie cubuleţe o ceapă mare. Se căleşte în 60 ml de ulei până devine translucidă. Se adaugă vinetele şi ardeii tocaţi, sucul de roşii (bulionul), sare, piper (boabe) şi dafinul.

4. Dacă zacusca nu are lichid suficient în ce să fiarbă se pun 100 ml apă sau zeama de la ciuperci. Se fierb la foc mic 30 minute, având grijă să amestecaţi din când în când să nu se ardă.

5. Se adaugă şi ciupercile tăiate după preferinţă, mai mari sau mai mici, şi se mai fierbe 45 de minute. Se gustă şi dacă este acrişoară se pune o linguriţă sau mai multe de miere.

6. Dacă puneţi zacusca în borcane, acestea trebuie sterilizate. Zacusca se pune fierbinte în borcane. Acestea se închid bine şi se pun într-o oală cu un şervet curat sau cu hârtie pe fund (ca să nu pocnească la fiert). Se acoperă complet cu apă caldă. Se lasă să se sterilizeze la foc mic cam o oră de când începe apa să fiarbă. Se stinge focul şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit se pun în cămară şi eventual li se pun etichete.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…