Home Breaking News Stiri Brasov Delegaţia României a plecat spre Kuala Lumpur pentru a aduce JOT 2020 la Braşov

Delegaţia României a plecat spre Kuala Lumpur pentru a aduce JOT 2020 la Braşov

5 min read
0
0
539

Delegaţia oficială care va reprezenta Braşovul la Conferinţa Comitetului Olimpic Internaţional de la Kuala Lumpur a plecat ieri spre Malayesia, unde va fi anunţată viitoarea gazdă a Jocurilor Olimpice de Tineret – ediţia de iarnă din 2020.

olimpiada_2014061807

Delegaţia Braşovului, condusă de managerul public Miklos Gantz, care este şi şeful comitetului de depunere a dosarului de candidatură, este formată din vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihail Veştea, primarul oraşului Rîşnov, Adrian Veştea, primarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş, reprezentantul bazei sportive Cheile Grădiştei, Alexandru Gîrbacea, consilierii locali ai municipiului Braşov Cătălin Leonte, Iulian Mara şi Octavian Ciovică, şi grupul reprezentanţilor Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, condus de Alin Petrache.
Delegaţia va ajunge azi la Kuala Lumpur. Ceremonia cu anunţul final privind viitoarea gazdă a JOT 2020 va avea loc vineri, 31 iulie.

Costuri de trei ori mai mici la Braşov

Delegaţia României la Kuala Lumpur a plecat încrezătoare spre Malayesia, avînd în vedere că există cîteva puncte incontestabile în dosarul propus de Braşov. Printre acestea sînt, conform unui raport întocmit de CIO, zona compactă în care se află bazele sportive propuse pentru JOT – cele mai mari distanţe fiind de 40 de kilometri pînă la Cheile Grădiştei, faţă de distanţele ce depăşesc şi 100 de kilometri, propuse de contracandidata Lausanne, din Elveţia. Un alt avantaj este satul olimpic, propus pentru Poiana Braşov, tot într-un loc compact, în care sportivii şi antrenorii ar locui, pe parcursul JOT, în hoteluri de 3 şi 4 stele. Comparativ, Lausanne propune cazare într-un campus studenţesc care va fi finalizat în 2019. La fel de important este şi costul de organizare, care în cazul Braşovului a fost estimat la aproximativ 14 milioane de dolari, faţă de Lausanne care a calculat că organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020 ar costa peste 42 de milioane de dolari.

31 iulie, ziua decisivă

Toate aceste avantaje, precum şi punctele slabe ale celor două candidate vor fi luate în discuţie pentru ultima dată în ziua de 31 iulie. Vineri, la Kuala Lumpur, Braşovul se va prezenta într-un filmuleţ de 20 de minute, în care vor fi aduse în faţa reprezentanţilor CIO judeţul, bazele sportive din Poiana Braşov, Rîşnov, Predeal şi Cheile Grădiştei, propuse pentru Jocurile Olimpice de Tineret, imagini din hotelurile propuse în dosarul de candidatură, din spitalele şi clinicile din zonă sau din zonele de divertisment şi activităţi culturale. Pentru acestea din urmă sînt propuse sala NATO din Poiană, Aula Universităţii „Transilvania“, viitorul Centru de Agrement din Poiana Braşov, aflat acum în construcţie, cu termen de finalizare 31 decembrie 2015, şi Campusul Genius. Prezentarea filmului va fi urmată de o sesiune de întrebări din partea CIO. În afara filmului de 20 de minute există şi un clip de 90 de secunde, cu o prezentare sintetică a Braşovului, care va rula chiar înainte de anunţul final al viitoarei gazde a JOT.

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…