Home Breaking News Stiri Exclusive Descopera gama de produse Voltech pentru locuinta!

Descopera gama de produse Voltech pentru locuinta!

9 min read
0
0
636

Magazinul Voltech.ro este liderul absolut pe piata de panouri solare si fotovoltaice, oferind o gama vasta de produse Voltech de unde clientii din toata tara se pot aproviziona.

De ce Voltech?

In primul rand, experienta acestui magazin in a implementa sisteme termo solare-panouri solare- la persoane fizice si agentii economici din toate judetele tarii, la peste 1500 de interventii au clasat firma ca fiind alegerea numarul unu a multor clienti. Energia regenerabila va fi forma cea mai agreata in viitor, iar Soarele este o resursa gratuita de care toti ne putem bucura.

Exista multe motive pentru care proprietarii de case aleg aceasta sursa de energie, dar imbunatatirea mediului si reducerea costurilor cu energia sunt cele mai frecvente. Multi oameni sunt constienti de faptul ca energia solara este o imbunatatire excelenta a eficientei locuintelor si sunt dornici sa-si reduca amprenta de carbon, imbunatatind in acelasi timp valoarea proprietatii.

Fie ca sunteti proprietar de locuinte, afaceri sau organizatii nonprofit, costurile cu energia electrica pot reprezenta o mare parte din cheltuielile dvs. lunare. Cu un sistem de panouri solare, veti genera energie gratuita pentru intregul ciclu de viata al sistemului dvs. de peste 25 de ani. Chiar daca nu produceti 100% din energia pe care o consumati, energia solara va va reduce facturile la utilitati si veti economisi totusi multi bani. Panourile solare nu reprezinta o cheltuiala – sunt una dintre cele mai bune modalitati de a investi, cu randamente care rivalizeaza cu investitiile mai traditionale, cum ar fi actiunile si obligatiunile. Datorita economiilor substantiale de factura la electricitate, proprietarul mediu isi achita sistemul de panouri solare in sapte pana la opt ani.

Unul dintre cele mai clare beneficii ale panourilor solare este capacitatea de a acoperi preturile la utilitati. In ultimii zece ani, preturile la electricitatea rezidentiala au crescut in medie cu trei procente anual. Investind intr-un sistem de energie solara acum, va puteti stabili tariful de energie electrica si va puteti proteja de cresteri imprevizibile ale costurilor cu energia electrica. Daca aveti o companie sau sunteti proprietarul unor locuinte cu cheltuieli fluctuante, utilizarea panoului solar va ajuta sa va planificati si sa va gestionati mai bine cheltuielile.

Mai multe studii au descoperit ca locuintele echipate cu sisteme de energie solara au valori ale proprietatii mai mari si se vand mai repede decat casele ce nu au panouri solare. Evaluatorii iau in considerare din ce in ce mai mult instalatiile solare, deoarece apreciaza casele in momentul vanzarii si, pe masura ce cumparatorii de case devin mai educati in ceea ce priveste energia solara, cererea de proprietati echipate cu sisteme de panouri solare va continua sa creasca.

Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala corporativa sunt componente importante ale culturii si valorilor unei organizatii. De asemenea, produc rezultate liniare. Din ce in ce mai mult, consumatorii si comunitatile recunosc si recompenseaza companiile care aleg sa functioneze responsabil. Intreprinderile constata ca acreditarile „verzi” sunt un factor puternic al deciziilor de cumparare a consumatorilor, creand bunavointa si imbunatatind rezultatele afacerii. La fel ca si consumatorii, angajatii au o apreciere demonstrata pentru angajamentul angajatorilor fata de responsabilitatea operationala. Angajatii participa la succesul si contributiile organizatiilor lor. Companiile carora le pasa de comunitatea si mediul lor tind sa aiba rate de succes mai mici, angajati mai productivi si, desigur, mai fericiti.

In Romania implementarea acestor sisteme solare este inca un concept relativ nou, insa cu putin efort din partea consumatorilor aceste idei revolutionare pot ajunge in fiecare locuinta. O casa care beneficiaza de panouri fotovoltaice sau solare are un consum energetic mai mic sau chiar zero, daca se alimenteaza direct de la regia de curent.

Care este diferenta dintre fotovoltaice si alte tehnologii de energie solara?

Sistemele fotovoltaice transforma lumina soarelui direct in electricitate prin intermediul celulelor fotovoltaice din materiale semiconductoare. Sistemele de concentrare a energiei solare concentreaza energia soarelui folosind dispozitive reflectorizante precum jgheaburi sau panouri oglinda pentru a produce caldura care este apoi utilizata pentru a genera electricitate. Sistemele solare de incalzire a apei contin un colector solar care se indreapta spre soare si fie incalzeste apa direct, fie incalzeste un „fluid de lucru” care, la randul sau, este utilizat pentru incalzirea apei. Celulele fotovoltaice folosesc energia solara pentru preincalzirea aerului de ventilatie pentru o cladire.

Fara a fi prea tehnice, celulele fotovoltaice pot fi fabricate fie din material monocristalin, fie din policristalin si constau din mai multe straturi, dintre care cele mai importante sunt cele doua semiconductoare din centru. Semiconductorul superior reprezinta un strat negativ, deoarece atomii materialului contin electroni suplimentari, care poarta o sarcina negativa. In schimb, semiconductorul inferior reprezinta un strat pozitiv, deoarece atomii materialului au electroni lipsa.

Cand lumina soarelui loveste semiconductorul de sus, electronii slabiti devin mai activi si apoi sunt atrasi de stratul pozitiv de dedesubt. Se formeaza o bariera intre cele doua straturi, deoarece conductorii de pe ambele straturi forteaza electronii sa se deplaseze in jurul celulei, creand un curent electric.

Conductorii forteaza apoi acest curent sa iasa din celula intr-o sarcina electrica, care capteaza energia pe care a produs-o celula fotovoltaica. In cele din urma, electronii reintra in celula si procesul se repeta. Acest proces fascinant copiaza perfect modul in care plantele preiau energia solara si o transfoma in energie. Putem lua exemplu din natura pentru a deveni mai sustenabili, mai “verzi”, aducand doar o mica investitie care poate dura si 30 de ani!

Alegerea panourilor fotovoltaice este cea mai buna investitie pentru a economisi si a fi mereu in concordanta cu natura!

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…