Home Descoperiri unice la Cetatea Râşnov

Descoperiri unice la Cetatea Râşnov

3 min read
0
0
319

După mai bine de 5 luni de săpături intense, obiecte foarte vechi de pe vremea dacilor au fost aduse la suprafaţă la Cetatea Râşnov.Mai mult decât atât, arheologii au descoperit câteva încăperi subterane unde era centrul de comandă al cetăţii. Autorităţile spun că misterele construcţiei istorice de la Râşnov sunt departe de a fi descoperite în totalitate.

Descoperire importan
. Echipa de arheologi care s-a ocupat de restaurarea monumentului a descoperit recent una dintre cele mai importante părţi ale cetăţii: turnul nord estic. Sub tonele de moloz din interiorul construcţiei au fost descoperite 4 niveluri de podele şi singurul aranjament gotic din întregul complex, unde se afla în secolul 13, comandamentul cetăţii.

Ceramică dacică. În urma săpăturilor arheologii au mai descoperit monede şi jucării din ceramică despre care se crede că datează din perioada dacilor. Printre obiectele găsite recent se numără şi o bucată de ceramică pe care este înfăţişat un cavaler ce poartă un scut pe care este gravat cu simbolul oraşului Râşnov, cei trei trandafiri.Tot în cele 5 luni de campanie specialiştii au curăţat zona cetăţii de vegetaţie şi au recuperat starea iniţială a monumentului. Autorităţile se aşteaptă ca în următoarea perioadă turiştii să dea năvala în cetate aşa cum făceau şi inainte ca monumentul să intre în renovare.

Casa Arheologiei. Autorităţile se aşteaptă ca după terminarea lucrărilor de reamenajare a turnului nordic, mai multe obiecte vechi să iasă la lumină. De asemenea, în locul fostei şcoli a cetăţii, echipa de arheologie  a deschis o expoziţie care se va numi „Casa Arheologie” şi care va prezenta modern şi nonconformist principalele etape ale campaniei de restaurare a Cetăţii Râşnovului

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…