Home Breaking News Stiri Exclusive Despre putere si curaj sau diferentele dintre ele …

Despre putere si curaj sau diferentele dintre ele …

6 min read
2
0
325

Matiuska

Exista o lupta insetata de putere pe care mi-ar placea tare mult s-o contest dintr-o alta latura decat cea din care ma aflu acum. Probabil si pentru ca afectata de setea cu care oamenii lovesc fara pic de moralitate in ei, ma regasesc in postura de a comenta si de a ma victimiza.

Nu e asta intentia mea, totusi nu pot trece neobservand si necomentand ceea ce se intampla la ora asta in capetele multor oameni de varsta mea sau mai mari decat mine. Ceea ce nu se intelege clar este ca puterea dupa care ne taram toti prin toate lacasurile, nu ne face mai grei, mai rai, mai tampiti ci doar superiori celor care ne-au ramas in urma.

Principiul este telul dupa care ne traim viata dupa standardele propriilor pofte, dar cand principiile noastre nu sunt in concordanta cu societatea sau cand probabil nu putem vedea ca principiile noastre tind spre absurd pana la a calca in picioare vietile altora, atunci cineva ar trebui sa se gaseasca cineva si sa puna punctul pe i.

Azi vorbim despre curajul de a spune stop, despre taria de a ne regasi departe de nevoia banului si a sistemului care ne face mai slabi, mai usor de manipulat, mai prostanaci.  Sistemul este construit pentru noi oamenii, de catre noi oamenii, el face doar sa nu ne scapam din hora asta, insa tot sistemul este facut si sa ne puna la incercare fortele, curajul si puterea de a continua, folosindu-si armele cele mai de pretz – oamenii.

Dupa cum va spuneam acum cateva zile, am hotarat sa spun stop.  Motivele mele au fost diverse, de la nevoia de a-mi diversifica activitatile, de la nevoia de a nu cadea in plafonare, de la pastrarea principiilor cu care probabil o sa mor linistita, insa macar stiu ca asta nu va afecta pe nimeni din jurul meu, pana la nevoia de nu ma pierde in multime.

M-am saturat sa fac jocul altora, m-am saturat sa ma cufund in problemele zilnice pe care altii mi le cauzeaza pentru ca vor ei si m-am saturat sa fac ceea ce nu-mi place.  Nu intentionez sa va sfatuiesc sa-mi urmati exemplele si ideile dupa care-mi guvernez viata, poate am avut un curaj nebunesc pe care-l voi regreta, dar nu indeajuns de mult incat sa incetez sa zambesc pentru toate lucrurile care-mi vor cauza acel zambet.

SURSA: http://matiuska.blogspot.com

***

Este nevoie de putere ca sa fii ferm.
Este nevoie de curaj ca sa fii delicat.

*

Este nevoie de putere ca sa cuceresti.
Este nevoie de curaj ca sa te predai.

*

Este nevoie de putere ca sa fii sigur.
Este nevoie de curaj ca sa ai indoieli.

*

Este nevoie de putere ca sa fii independent.
Este nevoie de curaj ca sa te sprijini pe ceilalti.

*

Este nevoie de putere ca sa fii ca ceilalti.
Este nevoie de curaj ca sa fii tu insuti.

*

Este nevoie de putere ca sa-ti ascunzi suferinta.
Este nevoie de curaj ca sa-ti arati durerea si sa lupti cu ea.

*

Este nevoie de putere ca sa induri abuzurile.
Este nevoie de curaj ca sa le opresti.

*

Este nevoie de putere ca sa iubesti.
Este nevoie de curaj ca sa te lasi iubit.

*

Este nevoie de putere ca sa supravietuiesti.
Este nevoie de curaj ca sa traiesti.

*

Este nevoie de putere ca sa intelegi si aceepti aceste cuvinte.
Este nevoie de curaj ca sa le trimiti celor care au nevoie de ele.

*

Fie sa gasesti intotdeauna curajul de care ai nevoie in viata!

SURSA: http://www.ozibuna.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

2 Comments

 1. pavel

  7 februarie 2012 at 5:47 PM

  ,,M-am saturat sa fac jocul altora, m-am saturat sa ma cufund in problemele zilnice pe care altii mi le cauzeaza pentru ca vor ei si m-am saturat sa fac ceea ce nu-mi place. ”
  Atunci cand vom putea fi martorii unei simbioze intre principiile ce guverneaza obstea si propriile principii abia atunci se va crea acel echilibru real intre individ si societate si linistea sociala si cea personala va marca mersul bun al omenirii.
  Puneti mult suflet in ceea ce realizati,domnule Totpal.Fie ca generozitatea cu care intelegeti sa impartasiti ceea ce faceti,stiti,simtiti celor ce va sunt in preajma sa fie apreciata si ,daca se poate,recompensata prin atitudini demne de aceeasi frumusete sufleteasca.
  Mult succes pe mai departe!

 2. Marian Malciu

  11 februarie 2012 at 12:18 AM

  În total acord cu cele exprimate de doamna Pavel, apreciez mult activitatea domnului Mihai Mircea Totpal şi îl felicit din toată inima!
  Dragoste şi respect în familie şi oriunde vă veţi afla în orice moment, domnule, cu bucurii şi împliniri!
  Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…