Home Dezghet pe piata imobiliara.

Dezghet pe piata imobiliara.

7 min read
0
0
275

Vezi cate noi malluri au fost anuntate saptamana aceasta si unde vor fi construite

Primăvara în imobiliare a venit mai devreme. Săptămâna aceasta, dezvoltatorii de pe piaţa locală au anunţat patru noi proiecte de centre comerciale.

Chiar dacă statisticile arată că românii îşi temperează apetitul pentru consum, dezvoltatorii de malluri anunţă noi proiecte. Cora România, compania care deţine lanţul de supermarketuri cu acelaşi nume, a făcut publică intenţia de a investi în construcţia de centre comerciale.

Primul care va fi gata, în a două jumătate a anului viitor, este cel din Constanţa. Va avea o suprafaţă construită de 150.000 metri pătraţi şi va presupune o investiţie de 100 de milioane de euro, spun reprezentanţii companiei. “Avem în plan construcţia a încă două malluri, la Braşov şi la Bacău, unde avem deja terenurile. Construcţia centrelor comerciale va începe anul viitor, pe locurile unor foste fabrici, aflate în centrele celor două oraşe”, declara Philippe Lejeune, director general al Cora România.

Şantierul la mallul din Titan se deschide în iulie

Proprietarii proiectul ParkLake Plaza, din cartierul bucureştean Titan, anunţat încă din 2008, spun şi ei că vor demara, în sfârşit, construcţiile în luna iulie a acestui an. Dimensiunile investiţiei şi ale viitorului centru comercial au fost însă serios ajustate de anii de criză.

Grupul de investiţii irlandez Caelum Development afirmă că a obţinut autorizaţia de construire pentru prima fază a proiectului, care va cuprinde 67.000 de metri pătraţi închiriabili.

Dezvoltatorii spun că vor atrage 250 de milioane de euro, bani necesari pentru construcţia noului proiect, în condiţiile în care iniţial se avansase o investiţie de circa 700 de milioane de euro. “Ultimii doi ani au fost foarte dificili în România, având în vedere criza financiară şi modificările de pe piaţa imobiliară. Echipa noastră a muncit extrem de mult ca să adapteze proiectul la noile condiţii de piaţă”, a declarat preşedintele grupului Caelum Development, David Sharkey.

Campioni europeni la construcţii, pe timp de iarnă

Şi unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa imobiliară locală, fondul de investiţii sud-african NEPI, a comunicat zilele acestea intenţiile cu privire la piaţa locală.

După achiziţii de proprietăţi de 50 de milioane de euro în 2010, ei anunţă construcţia unui centru comercial de 50.000 de metri pătraţi. “Grupul a continuat extinderea portofoliului din România, prin trei achiziţii şi prin extinderea parcului comercial de la Brăila care va fi operaţional în primul trimestru din 2011”, se arată în cel mai recent raport financiar al fondului.

Că, în mod atipic, mistriile au început să lucreze pe şantiere în plină iarnă o demonstrează chiar statisticile europene. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de creşterea activităţii din construcţii din decembrie 2010, potrivit datelor Eurostat.

Astfel, activitatea din sectorul construcţiilor autohtone a avansat cu 10,7%, faţă de perioada similară din 2009.

Hotelul, mallul şi biroul, toate la un loc – reţeta viitorului

Specialiştii pieţei imobiliare vorbesc chiar de o tendinţă care se va contura tot mai clar în rândul dezvolatorilor locali. Aceştia vor alege să construiască complexuri care să înglobeze clădiri cu funcţii diferite, de la birouri, la malluri şi hoteluri. “În Romania, singurul astfel de proiect în construcţie este Palas Iaşi, dezvoltat de către Iulius Group, în urma unei investiţii ce va depăşi 260 milioane de euro.

Palas integrează în complex spa-ţii comerciale, hoteliere, birouri clasa A, apartamente, cea mai mare parcare subterană din Romania şi o grădină publică de 50.000 mp”, afirmă reprezentanţii companiei de consultanţă Colliers International.

SURSA: http://www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…