Home Breaking News Stiri Exclusive Dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă la Mănăstirea Caraiman

Dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă la Mănăstirea Caraiman

3 min read
0
0
356

La Mănăstirea prahoveană Caraiman vor începe azi, 29 septembrie 2011, lucrările Simpozionului naţional „Dialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă”. Evenimentul a ajuns la cea de-a IV-a ediţie şi este organizat de Patriarhia Română în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea din Bucureşti.

Mai multe informaţii a oferit pentru TRINITAS TV, diac. dr. Florin Marica, Inspector în cadrul Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române: „Noutatea pe care o aduce această a IV-a ediţie Simpozionului naţionalDialogul dintre teologie, filosofie şi ştiinţă, faţă de ediţiile precedente, o reprezintă corelarea cu şcolile de vară la care participă peste 100 de persoane, masteranzi, doctoranzi şi profesori de Religie. Această asociere dintre simpozionul naţional, pe de o parte, şi şcolile de vară, pe de altă parte, contribuie la sporirea impactului manifestărilor prin posibilitatea unei interacţiuni dintre profesorii referenţi, din cadrul simpozionului şi participanţii la şcolile de vară, în vederea creşterii actului educaţional”.

Profesori de la cele două universităţi vor susţine prelegeri după care vor avea loc discuţii. În ediţia din acest an se va vorbi despre „Realitatea şi semnificaţia spaţiului”, în abordarea teologică, filosofică şi ştiinţifică.

Vor fi prezenţi 100 de profesori din învăţământul liceal, doctoranzi şi masteranzi, participanţi la un alt program derulat de Universitatea din Iaşi şi cea din Bucureşti, care are drept scop receptarea corectă a raportului dintre religie, filosofie şi ştiinţă în cadrul programelor şcolare din învăţământul liceal.

Lucrările simpozionului se vor încheia duminică, 2 octombrie.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …