Home Breaking News Stiri Brasov Documentarul Free Solo, în cursa Oscar 2019, deschide Alpin Film Festival

Documentarul Free Solo, în cursa Oscar 2019, deschide Alpin Film Festival

5 min read
0
0
470

Filmul va avea premiera la TV sâmbătă, 16 martie, de la 20.00, pe National Geographic, partener al festivalului de la prima ediție.

Cea de-a patra ediție a Alpin Film Festival, unicul festival de cultură si educație montană din România, se deschide marți, 26 februarie la Brașov, cu un film documentar aflat în cursa pentru premiile Oscar la ediția din acest an. Este vorba despre documentarul National Geographic Free Solo regizat de Jimmy Chin și Elizabeth Chai Vasarhely, lansat in Statele Unite, în septembrie 2018 și devenit foarte rapid unul din marile succese de public din întreaga lume, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Filmul urmărește performanța starului mondial al alpinismului Alex Honnold, cunoscut drept cel mai bun cățărător din lume, stilul „free climbing”. Americanul a devenit prima persoană din lume care a urcat singur, fără echipamente de siguranță, fără corzi, zidul peretelui El Capitan Wall, Yosemite (975 m). Documentarul urmărește modul în care Alex Honnold s-a pregătit pentru această performanță uluitoare, plină de riscuri, într-un joc unic cu moartea, care a îngrozit și în aceeași măsură a trezit admirația lumii întregi. Totul într-un peisaj de o frumusețe care îți taie respirația.

Documentarul este o producție National Geographic, căreia i s-a alocat un buget foarte mare (15,7 mil dolari). Free Solo a câștigat premiul BAFTA din acest an.

Proiecția filmului în cadrul galei de deschidere a Alpin Film Festival este în premieră absolută în România. Proiecția de la Brașov va avea loc marți, 26 februarie, ora 19, în Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania – partener constant și important al festivalului, se mai vede în comunicat. Filmul va avea premiera la tv sâmbătă, 16 martie, de la 20.00, pe National Geographic, partener al festivalului de la prima ediție.

Ediția 2019 Alpin Film Festival se va desfășura între 26 februarie – 3 martie la Brașov, Bușteni și Predeal. Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta pentru filmele din Competiția Internațională, Cinemateca Patria (pentru Competitia Romaneasca, care anul acesta cuprinde 12 filme selecționate). La Busteni se va desfășura Gala Alpinismului, devenită unul din cele mai importante evenimente pentru lumea muntelui. din România.

Alpin Film Festival este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Mai multe informații puteți găsi pe www.alpinfilmfestival.ro și https://www.facebook.com/alpinfilmfestival/

Intrarea la toate evenimentele festivalului este liberă.

Ediția din acest an a festivalului este susținută de: partenerii instituționali: Consiliul Judetea Brasov, Primăria Brașov, Primăria Predeal, Primăria Bușteni și parteneri strategici: Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ,Conventia Carpatica , Universitatea Transilvania din Brașov, Asociația Națională a Salvatorilor Montani, Agenția Metropolitană Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Asociatia ProPark.

SURSA: https://www.cinemagia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…