Home Donald Trump: În România aş investi în imobiliare

Donald Trump: În România aş investi în imobiliare

5 min read
0
0
190

Dacă ar fi să o ia de la zero, ar investi tot în imobiliare. Dacă ar fi să investească în România nu l-ar interesa nici energia verde, nici bursa şi nici turismul. S-ar îndrepta spre real estate, în pofida şocului suferit de acest sector în ultimii doi ani de criză. Sau poate tocmai din acest motiv. Acestea sunt câteva dintre declaraţiile celebrului şi controversatului om de afaceri Donald Trump făcute într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Capital, pentru ediţia din acest an a Top 300 Capital, în care mai vorbeşte despre antreprenoriat, despre deciziile grele cărora un manager trebuie să le facă faţă în aceste vremuri dificile şi despre cât de mult i-au folosit în afaceri sfaturile tatălui său.

Reporter: România se află în mijlocul unei serioase crize financiare şi economice. Care este o primă lecţie pe care o putem învăţa, asftel încât să putem depăşi acest moment

Donald Trump: Crizele financiare nu sunt nemaiîntâlnite. Ele apar. Lucrul cel mai important este să te concentrezi pe soluţii, nu pe probleme. Acestora din urmă nu ar trebui să li se permită să intervină în abilitatea de a fi obiectiv în ceea ce priveşte soluţiile posibile.

Reporter: O parte a Uniunii Europene a reuşit să iasă din recesiune. Ce concluzii s-au tras?

Donald Trump: Au învăţat cât de important este să te uiţi după soluţii în loc să pierzi vremea concentrându-te pe probleme.

Reporter: România, alături de alte ţări din regiune, a întâmpinat dificultăţi în soluţionarea crizei. Cât de afectate de criză credeţi că sunt economiile fostelor ţări comuniste, care azi sunt parte din Uniunea Europeană?

Donald Trump: Întreaga regiune este afectată, iar acest lucru (criza, n.red.) era predestinat să se întâmple.

Reporter: S-a vorbit despre desfiinţarea zonei euro. Cum vedeţi dumneavoastră viitorul acestei zone, în următorii cinci ani?

Donald Trump: Văd că moneda euro merge mai departe şi se consolidează. A fost solidă pentru o bună perioadă de timp şi, când se va echilibra din nou, va continua să meargă bine.

Reporter: Criza economică a schimbat sensibil economia globală. Cum vedeţi evoluţia acesteia?

Donald Trump: Acest lucru este foarte dificil de estimat acum. Să sperăm că va redeveni stabilă.

Reporter: Dacă ar fi să investiţi în România, către ce sectoare v-aţi orienta? Imobiliare, energie verde, bursă, turism?

Donald Trump: Cum investiţiile imobiliare sunt ceea ce ştiu mai bine să fac, şi în România aş investi tot în acest domeniu.

Reporter:
Sectorul rezidenţial sau cel comercial?

Donald Trump: Înainte să iau această decizie, va trebui să fac o cercetare de piaţă.

Citiţi întreg interviul pe care Donald Trump l-a acordat, în exclusivitate, revistei Capital, în ediţia din acest an a Top 300 Cei mai bogaţi români.

SURSA: http://capital.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…