Home Doua prahovence, in turnee internationale

Doua prahovence, in turnee internationale

3 min read
0
0
360

Zece turnee organizate sub tutela Federatiei Internationale de Tenis se desfasoara saptamana aceasta, iar la doua dintre acestea se regasesc pe tabloul principal si doua sportive din Prahova.
Dupa ce a facut senzatie la revenirea sa in circuitul international, ajungand in numai trei luni pe locul 301 WTA, Madalina Gojnea (foto 1), originara din Ploiesti, participa la turneul de 25.000 $ de la Olomouc, din Cehia, care se disputa pe zgura. In primul tur, aceasta urma sa o intalneasca pe jucatoarea franceza Stephanie Vongsouthi, aflata, in prezent, pe locul 293 WTA. Cele doua sportive nu s-au mai intalnit niciodata pana acum in circuitul profesionist.
Castigatoarea partidei se va confrunta, in turul al doilea, cu invingatoarea meciului dintre Sheng-Nan Sun (China, 248 WTA, favorita nr. 6) si Ines Ferrer-Suarez (Spania, 380 WTA, jucatoare venita din calificari).
Madalina Gojnea a castigat cinci turnee in acest sezon, pana in prezent, iar saptamana trecuta s-a oprit in faza sferturilor de finala la turneul de 25.000 $, disputat la Trnava, in Slovacia. Una dintre cele mai valoroase junioare ale lumii, anul trecut, Ana Bogdan (foto 2), originara din Sinaia, inca nu si-a gasit ritmul la turneele de senioare, ocupand locul 676 WTA. Totusi, aceasta nu renunta, participand, acum, la turneul dotat cu premii in valoare de 10.000 $, care se disputa la Westende, in Belgia, pe suprafata sintetica.
Ana urma sa o intalneasca, in turul inaugural, pe jucatoarea din Hexagon Emilie Bacquet, aflata pe locul 716 in clasamentul mondial, fiind prima confruntare directa dintre cele doua sportive.
Castigatoarea meciului o va intalni, in turul secund, pe invingatoarea partidei dintre Pemra Ozgen (Turcia, 488 WTA, favorita nr. 6) si Michaela Boev (Belgia, 1017 WTA).
Ana Bogdan a obtinut numai doua victorii, in acest sezon, pana in prezent, suferind, in schimb, patru infrangeri. Totusi, trebuie precizata evolutia buna din partida cu Monica Niculescu, disputata in primul tur al turneului de la Bucuresti, de 75.000 $, cand Ana a pierdut dupa o lupta interesanta, scor 5-7, 5-7.
Petre APOSTOL

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…