Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Ecaterina Andronescu a participat la Congresul AGIRo de la Bușteni

Ecaterina Andronescu a participat la Congresul AGIRo de la Bușteni

4 min read
0
0
189

Bușteniul a fost, timp de trei zile, în perioada 10-12 Iulie 2012, gazda celui de-al XXXIII-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România.

Evenimentul, la care au participat aproximativ 260 de dascăli de la diferite instituții de învățământ din România și 10 din Republica Moldova, s-a desfășurat la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din localitate.

Lucrările au debutat cu binecuvântarea Preotului Prof. Dr. Constantin Pătuleanu, consilier al Preasfințitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, urmată de scurte alocuțiuni și urări de “Bun venit!” din partea primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin și a vicepreședintelui AGIRo, prof. Victoriana-Aprilia Gălbenuș.

Prezentă miercuri (11 iulie 2012) la manifestare, Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România, a oferit asistenței câteva lămuriri referitoare la problemele cu care se confruntă în momentul de față învățământul, una dintre cele mai arzătoare fiind procentul foarte scăzut de promovabilitate la bacalaureat. În acest sens, Ecaterina Andronescu a ținut să sublinieze faptul că “…Trebuie să îi ajutăm pe cei 100.000 de elevi care, în vara aceasta, nu au promovat examenul de bacalaureat și va trebui să găsim o formulă, astfel încât cei care nu pleacă în concediu să facă niște ore de pregătire cu elevii care se vor înscrie la a doua sesiune de bacalaureat.”

La rândul său, Emanoil Savin a precizat faptul că “La Bușteni, procentul de promovabilitate a fost de 60% la pentru cursurile de zi, și 20% pentru ruta progresivă. Cert este că, în urma unei ințiative care confirmă preocuparea majoră pe care am acordat-o permanent învăţământului pe plan local, peste 90%  dintre elevii Colegiului “Ion Kalinderu” au permis de conducere, asta datorită faptului că, împreună cu Consiliul local, am subvenționat 50% din costul școlarizării pentru obținerea permisului auto.”

Printre invitați s-au mai numărat și Liviu-Marian Pop, Ministru delegat pentru dialog social, Stelian-Victor Fedorca, Secretarul de Stat la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România, Iliana Dumitrescu, Director Adjunct la Institutul de Științe ale Educației ș.a.

Corespondent Adriana Vâjeu
SURSA: http://www.amosnews.ro

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…