Home Elena BUICĂ – Salut… Cetatea lui Bucur

Elena BUICĂ – Salut… Cetatea lui Bucur

4 min read
0
0
190

La apariţia primului număr pe suport de hârtie al revistei „Cetatea lui Bucur”

În ultima perioadă de timp câteva probleme de sănătate au pus stavilă între mine şi lumea scrierilor, dar apariţia primului număr al revistei „Cetatea lui Bucur” tipărit pe suport de hârtie m-a făcut să simt că dintre rânduri mă privesc interogativ ochii celor care au pus ceva din fiinţa lor pentru cititori, a celor care au lucrat la această revistă şi în mod special, ochii celei care a gândit-o şi s-a trudit să-i dea fiinţă, distinsa doamnă Elisabeta Iosif. Revista aceasta care unifică românii din toate colţurile lumii, m-a făcut să înalţ capul şi să mă alătur lor. Prin oricâte încercări ale vieţii aş trece, cât îmi va sta în putinţă, voi fi alături de cei care şi-au propus ca obiectiv major promovarea culturii şi a spiritualităţii româneşti aşa cum pe deplin o doveseşte şi această revistă, concepută iniţial on-line de remarcabilul om de mare cultură Prof. Artur Silvestri.

Primul gând a fost acela de a transmite calde felicitări doamnei Elisabeta Iosif si celor care i-au dat o mână de ajutor pentru felul cum a fost concepută această publicaţie pe pagini de hârtie şi pentru cei care au aşternut acele gânduri şi trăiri decantate în pagini de revistă.

Lectura acestei reviste, ca şi cea on-line, trezeşte curiozitatea care se amestecă cu respectul şi admiraţia. E o revistă care nu lasă să se stingă luminile şi căldura din sufletele cititorilor, de care suntem însetaţi cu toţii. Scrierile selecţionate cu grijă fac cititorii să se recunoască în marea diversitate umană.

Şi dacă aceasă revistă are în numele ei cuvântul BUCUR, atunci BUCURIE şi  IMPLINIRI prin bogatia de idei si frumuseţi să-i dea Creatorul – Cel al împlinirii tuturor bogăţiilor şi frumuseţilor de pe pământ – acestor împliniri de azi şi ale celor care vor mai veni!

16 pagini cu articole de valoare scrise de autori cu nume şi… prestanţă, format A4, grafică excepţională, hârtie de calitate şi… multă tragere de inimă şi profesionalism. Doresc noii reviste să dăinuie peste veacuri, să trasmită generaţiilor ce vor urma mesajul nostru literar, scrierile noastre şi dragostea noastră pentru limba română. La mulţi ani „Cetatea lui Bucur”!

Elena BUICĂ

Toronto, Canada

Aprilie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…