×

Elevii rup barierele dintre ei

Elevii rup barierele dintre ei

1200 Elevii rup barierele dintre ei“Comunicarea este cheia rezolvării conflictelor”. Asta au încercat să demonstreze, săptămâna trecută, elevii Grupului Şcolar “Constantin Cantacuzino” din Băicoi.

Elevii prahoveni s-au întâlnit cu partenerii lor din Slovacia, în cadrul proiectului internaţional ACES. Acesta este cel de-al treilea proiect câştigat de către elevii din Băicoi în ultima perioadă, care are drept scop dezvoltarea gândirii obiective şi întărirea spiritului de cooperare, între elevi, prin aplicarea unor metode moderne cu mare eficienţă instructiv-educativă. “Una dintre cele mai importante activităţi din cadrul acestui proiect a  fost şi cea de dezbateri – pe tema Toţi copii au drepturi -, în cadrul căreia elevii au învăţat să se bată, de data acesta în argumente, şi să treacă peste barierele care ţin de rasă sau de religie”, a explicat directorul Grupului Şcolar “Constantin Cantacuzino” din Băicoi, Ancuţa Popescu.

Animați de gânduri bune
“Trebuie să oprim violenţa în şcoli. Sunt foarte mulţi elevi care sunt discriminaţi din cauza culorii pielii sau din cauza religiei şi din cauza aceasta unii dintre ei chiar au probleme psihice. Noi, prin acţiunile noastre pe care le desfășurăm, putem găsi metode să oprim violența. Asta m-a determinat şi să particip la acest proiect”, a declarat o elevă din Bratislava venită să participe la acțiunea de la Băicoi.
În cadrul proiectului, pentru a simboliza combaterea violenței, cadrele didactice au amenajat un loc special în şcoală, unde elevii şi profesorii au putut să lase un mesaj alături de amprenta palmelor lor. “Chiar dacă sunt directorul adjunc al Grupului Școlar, am ţinut să particip şi eu la acest experiment. Este pentru prima dată când fac aşa ceva, însă am vrut să le arăt copiilor că trăim aceleaşi sentimente, iar barierele legate de limbă, religie sau culoare trebuie depăşite”, a declarat directorul adjunct al Grupului Şcolar “Constantin Cantacuzino” din Băicoi, Stela Tătaru.
La aceasta reuniune a avut loc și o dezbatere în cadrul căreia elevii au putut oferii soluţii viabile pentru  combaterea violenţei în şcoli, dar s-au desfășurat şi mai multe ateliere de lucru şi expoziţii. Proiectul a fost finanţat atât din fondurile Primăriei Băicoi, cât şi din diferite sponsorizări. M. B.

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed